De Held is in september 1996 begonnen bij de PH Schreuderschool in de Schilderswijk in Den Haag, en is nu bezig met haar 16e seizoen! ADO Den Haag was de eerste BVO die structureel begon met een sociaal-maatschappelijk project.

De Held is een project waarbij spelers van ADO Den Haag twintig keer per jaar groepen 7 van het basisonderwijs bezoeken. Deze schoolbezoeken worden in samenwerking met Stichting MOOI georganiseerd. Gezamenlijk met de spelers wordt een gastles verzorgd die twee uur duurt. Tijdens deze gastles gaan de spelers met de kinderen in gesprek over drie thema’s. Respect is daarbij het kernbegrip.

Project De Held staat bij ADO Den Haag centraal tijdens de Meer dan Voetbal week (28 februari – 5 maart 2012).De Meer dan Voetbal Week is een initiatief van het hele Nederlandse Voetbal. Alle betaald voetbalorganisaties, de KNVB, Eredivisie en Jupiler League zijn erbij betrokken. De Meer dan Voetbal Week is een week waarin het Nederlandse voetbal laat zien wat de kracht van voetbal voor Nederland betekent. Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moeten we blijven inzetten voor de samenleving. In het onderwijs, op het gebied van integratie en gezondheid. Als voetballer en voetbalclub heb je een verantwoordelijkheid voor die maatschappelijke activiteiten in de omgeving. En waarom zouden we die kansen laten liggen? Want het werkt!

De kick off van de Meer dan Voetbal week vond plaats op het Binnenhof in Den Haag op dinsdag 28 februari waarbij de meeste mascottes van de BVO’s en het Dutch Career Cup team van ADO Den Haag aanwezig waren Lees hier verder voor De Held deel 2 De Held deel 3 De Held deel 4