Robin van der Meer, speler van de ADO Den Haag Jeugdopleiding, stond in het laatste duel van Oranje Onder 17 in het Vierlandentoernooi weer in de basis. Hij moet nu afwachten of hij weer wordt geselecteerd in oktober, als dit team begint aan een reeks van EK-kwalificatieduels. Hij heeft het in ieder geval in dit toernooi goed gedaan.

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft maandag het derde en laatste duel van het vriendschappelijke Vierlandentoernooi in Duitsland gewonnen. Tegenstander Israël werd met 3-1 verslagen. Oranje kwam al in de 10e minuut onnodig op achterstand door een snelle goal van de Israëliërs. Een minuut later stelde Branco van den Boomen orde op zaken door de 1-1 te maken. In de 15e minuut zorgde Jeroen Lumu ervoor dat Nederland op voorsprong kwam. Hij bepaalde de ruststand op 2-1. In de tweede helft maakte invaller Stijn Derkx er met zijn doelpunt uiteindelijk 3-1 van.

Maar Oranje had meer doelpunten kunnen maken, vertelt KNVB-coach Albert Stuivenberg na afloop van het duel. ,,We hebben flink wat kansen gekregen. Het ontbrak ons aan het maken van de juiste keuzes in de eindfase.” De spelers moeten volgens Stuivenberg nog erg aan elkaar wennen. Deze wedstrijd werd er bovendien flink gewisseld. Blij met winst Iedereen moet leren om met elkaar te spelen. We zoeken nog naar de juiste balans en afstemming. Er worden nog onnodige fouten gemaakt.” Toch is de coach tevreden: ,,Al met al zijn we blij met de winst. We zetten hiermee net als tegen Italië weer een klein stapje vooruit.” Het eerste duel van het Vierlandentoernooi verloor Oranje met 2-0 van gastland Duitsland. In het tweede duel werd met 1-0 gewonnen van Italië. Statistieken: Onder 17 – Israël 3-1 (2-1) Doelpuntenmakers: 10. Branco van den Boomen 1-1. 15. Jeroen Lumu 2-1. 68. Stijn Derkx 3-1 Opstelling Nederland: Stan Bijl (Rodney Rosink), Bram van Vlerken, Tom Noordhoff (Sjoerd van Dis), Nathan Aké, Robin van der Meer (41. Jorrit Hendrix), Tom Haye (70. Rai Vloet), Tonny Trindade de Vilhena (41. Rick Karsdorp), Moussa Sanoh (60. Anwar El-Gazi), Kai Huisman (60. Stijn Derkx), Jeroen Lumu (73. Sheraldo Becker)