ADO Den Haag is voor iedereen!!

Om het G-voetbal in de regio Haaglanden te promoten en ook spelers met een beperking de kans te geven om te voetballen bij een profclub, is ADO Den Haag in seizoen 2017-18 gestart met een team voor spelers met een beperking! Dit team speelt onder de naam ADO Den HaaG-Storks, een aantal wedstrijden tegen G-voetbalteams van andere betaald voetbal organisaties. Deze wedstrijden worden bij voorkeur gespeeld voorafgaand aan de wedstrijd tussen de eerste elftallen van deze clubs. Er zullen ongeveer 2 á 3 wedstrijden per jaar gespeeld worden door de G-Storks!

Samenstelling G-Storks

Het team van de ADO Den HaaG-Storks is samengesteld uit spelers van de clubs die meedoen aan het jaarlijkse ADO Den Haag G-voetbal toernooi (van iedere club zal er één of twee spelers geselecteerd worden!). De spelers die op deze dag uitgekozen worden, zullen een heel seizoen het ADO Den Haag G-Storks team vormen. Om zoveel mogelijk kinderen met een beperking de kans te geven om bij ADO Den Haag te kunnen voetballen zullen wij ieder seizoen tijdens het G-voetbaltoernooi een nieuw ADO Den HaaG-Storks team selecteren, die onderdeel gaan uitmaken van de ADO Den Haag familie!

Activiteiten

Naast de wedstrijden worden andere activiteiten voor de G-Storks georganiseerd, zoals het meedoen aan toernooien of bv. een lunch met de ADO-selectie! Om meer kinderen met een beperking de mogelijkheid te geven om te gaan voetballen wil ADO Den Haag in de Maatschappij i.s.m. SGK (Stichting Sportbelang Gehandicapten) en de KNVB clinics geven bij amateurclubs in de regio. Hiervoor worden de G-Storks ook ingezet en tijdens deze clinics zullen wij bij deze verenigingen voorlichting geven over G-voetbal en laten wij kinderen met een beperking kennis maken met de voetbalsport!

De Bijzondere Eredivisie

Sinds september 2019 doen de ADO Den HaaG-Storks ook mee aan de Bijzondere Eredivisie! De Bijzondere Eredivisie is een competitie opgezet door de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind en de Vriendenloterij om ook kinderen met een beperking de kans te geven om voor een eredivisieclub uit te komen. In verschillende stadions worden speelronden georganiseerd, waarin de ploegen van 8 eredivisieclubs het in verschillende voorwedstrijden tegen elkaar opnemen. 

Beeldvorming & Acceptatie

Om beeldvorming over en discriminatie van gehandicapten tegen te gaan (één van de doelstellingen van de Special Olympics 2020) is de insteek om G-voetballers ook mee te laten doen aan voorlichting op reguliere basisscholen over G-voetbal. Op deze manier worden gehandicapten en niet-gehandicapten met elkaar in contact gebracht en wordt er een bijdrage geleverd aan de acceptatie van deze doelgroep.

25092022 g storks be goahead deventer 020