Op woensdag 13 december stond het EA FC ADO KIDS Toernooi (voorheen FIFA Toernooi) op het programma. Maar liefst 35 ADO KIDS waren van de partij in de Brasserie van het stadion van ADO Den Haag om de uitdaging in de vorm van een toernooitje met elkaar aan te gaan. Hierbij werden de fanatiekelingen gesteund door maar liefst drie spelers van het eerste mannenelftal: David Van de Riet, Matteo Waem en Justin Ché.

Het toernooi was opgedeeld in verschillende rondes. De kids startten met de groepsfase waarin er poules bestaande uit vijf deelnemers waren en iedereen twee keer tegen elkaar moest spelen om de uiteindelijke eindstand van de poule te bepalen. Het werd een spannende ontknoping om een plek in de knock-outfase te machtigen. Alleen de nummers 1 en 2 mochten namelijk door naar de volgende ronde.

3

De deelnemers werden voorafgaand aan de knock-outfase verast door een aantal bijzondere gasten. Matteo Waem, Justin Ché en David van de Riet van het eerste mannenelftal van ADO Den Haag kwamen langs om een potje mee te spelen!

img 7272

In de spannende knock-outronde gingen de halve finales tussen Davey en Gijs op de ene Playstation, en tussen Levi en Vigo op de andere. Levi en Davey mochten uiteindelijk door naar de finale! De finale was razend spannend en alle andere kinderen stonden samen met hun ouders te kijken. De eindstrijd ging gelijk op, maar uiteindelijk wist Davey de overwinning binnen te slepen. Gefeliciteerd Davey!

eafctoernooi1

Nadat iedereen bij de prijsuitreiking in het zonnetje was gezet, zat de dag erop. Een geslaagde middag voor alle ADO KIDS!

ADO Den Haag bedankt WePlay Esports voor het mogelijk maken van het toernooi.

Fotografie: Bram van Egmond