Het activiteitenseizoen van de ADO KIDS Club is deze week van start gegaan met de ADO KIDS Clinic. Afgelopen woensdag 27 september waren er tientallen ADO KIDS naar De Aftrap afgereisd voor een echte voetbalclinic. De jongens en meiden kregen van verschillende ADO Den Haag-trainers, waaronder twee speelsters van ADO Den Haag Vrouwen, spelvormen en oefeningen waarbij de basistechniek centraal stond. Het enthousiasme spatte er vanaf en zoals altijd was de clinic goed bezocht!

Om 13.30 uur verzamelden de ADO KIDS op het jeugdcomplex ‘’De Aftrap’’. Storky heette de kids welkom en verwees ze door naar veld 2 waar het allemaal ging gebeuren. Daar stonden trainers Ties en Wesley al klaar. Beide heren werden ondersteund door twee speciale trainsters: Lauren Glotzbach en June Burgers van de ADO Den Haag Vrouwen.

kidsclinic5

Verschillende oefeningen waarin dribbelen, passen en schieten werden behandeld kwamen voorbij. ‘’Deze training heb ik nog nooit gehad’’, zei een van de ADO KIDS leden in de drinkpauze. Aan de koppies van de deelnemers was te zien dat de energie er lekker in zat. Na de dribbel-, pass- en schietoefeningen was er in het laatste half uur tijd voor verschillende partijvormen, het vaste hoogtepunt van de ADO KIDS Clinic. Het was daarmee tijd voor de kinderen om te schitteren en konden de trainers en trainsters zien of het beoefende terugkwam in een wedstrijdvorm. Aan het einde van de clinic waren de trainers dik tevreden en deed iedereen fanatiek mee!

kidsclinic9

Na afloop was er tijd voor een prijsuitreiking. Iedereen ontvang uit de handen van de ADO-speelsters een certificaat met de handtekening van niemand minder dan Darije Kalezic, de hoofdtrainer van ADO Den Haag.

Een geweldige dag voor de ADO KIDS club! Op woensdag 18 oktober staat het ADO KIDS herfsttoernooi op het programma. Hopelijk zien we jullie dan weer. 

kidsclinic1

Fotografie: Pepijn Sonderen