Voetballen in het stadion van ADO Den Haag, op de beste grasmat van de Keuken Kampioen Divisie. Het is normaal gesproken alleen voor professionele voetballers tijdens wedstrijden van ADO Den Haag mannen en vrouwen. Maar afgelopen woensdag was dat voor even anders: de ADO KIDS mochten hun entree maken op het heilige gras van het stadion van ADO Den Haag. Maar liefst 100 kids maakten van deze unieke kans gebruik en kwamen naar het stadion om deel te nemen aan de ADO KIDS Clinic. Het werd een speciale dag die met zonnestralen was gevuld!

Op deze zonovergeten woensdagmiddag verzamelden de ADO KIDS zich vanaf half 2 in het hoofdgebouw van het stadion. Aan de gezichten van de enthousiaste kinderen was het duidelijk af te zien dat iedereen er heel veel zin in had. In volle verwachting van de middag die komen ging kwam mascotte Storky de kids welkom heten. Vervolgens mochten de kinderen één voor één via de spelerstunnel- en brug het grasveld betreden!

dsc 0716 01

Aangekomen op het veld maakten de kids een enorme kring in de middencirkel van het veld, waarna ze welkom werden geheten door de organisatie van deze clinic. Daarnaast volgde er een uitleg van alle verschillende onderdelen die over het gehele veld waren uitgezet. Er stonden maar liefst zeven verschillende oefeningen klaar waar verschillende skills getest konden worden via afwerkoefeningen, dribbeloefeningen en een estafette. De kinderen konden dus lekker aan de bak!

Skill Games
Onze partner Socces Camps United had de verschillende spellen verzorgd. Het unieke aan deze spellen is dat ze gebaseerd zijn op de FIFA Skill Games, een populair speltype binnen het computerspel FIFA. ‘’Dit is levend FIFA spelen’’, zoals meerdere ADO KIDS de spellen noemden. Onder een stralende zon werden de spellen met veel enthousiasme en grote inzet voltooid. Uiteraard was er vanwege het warme weer ook aan verkoeling gedacht en stond er koude limonade klaar voor alle hardwerkende deelnemers. 

dsc 0742 01

Na een uur waren de kids moe, maar voldaan van alle spellen en werd de dag afgesloten met een prijsuitreiking waarin alle deelnemers een welverdiende medaille kregen. Tot slot was er nog alle gelegenheid tot het maken van foto’s op het heilige gras van het Bingoal Stadion. Dit unieke evenement moest natuurlijk vastgelegd worden door de meegekomen fans op de tribune! De ADO KIDS Club krijgt wederom terug op een fantastische dag en de organisatie wil alle deelnemers complimenteren voor hun inzet. 

Fotografie: Pepijn Sonderen

dsc 0759 01

Video: sfeerimpressie van de ADO KIDS Clinic in het stadion

Fotoserie ADO Kids Clinic