Op woensdag 3 mei stond de tweede editie van de ADO KIDS cup op het programma. Maar liefst 80 kids kwamen op een zonnige woensdagochtend richting het Zuiderpark om te strijden voor die felbegeerde beker. Team Verheydt zou uiteindelijk met de grote beker naar huis gaan!

De inloop van deze dag begon om 09.30 uur met een leuke inwijding voor alle ADO KIDS. Het zag er al snel uit dat dit een gezellige dag ging worden. Alle kinderen waren mooi geel-groen gekleed zoals vermeld stond in de informatiebrief en het weer was heerlijk. Een goede voorbode op een fantastische ADO-dag!

dsc 0222 01

Om 10.15 uur kon dan echt de eerste speelronde beginnen en ging de knop bij alle kinderen om en wilden ze met alles wat ze in zich hadden strijden voor de cup met de grote oren. Wat de kinderen niet wisten is dat er speelsters van de ADO Vrouwen langskwamen om samen met de kids te voetballen waarbij een foto en handtekening tussen de rondes door ook niet mocht ontbreken.

Een nieuw item in de ADO KIDS cup was dat er na de poulefase en extra penaltyserie werd ingelast waarbij de teams extra punten konden bemachtigen. Hierin werden de echte penaltykillers uitgelicht.

Na de penalty's was het tijd voor de finalerondes. Deze werden naast de ADO Vrouwen begeleid door niemand minder dan Denzel Hall, Titouan Thomas en Dhoraso Klas. De kids konden hun geluk niet op bij het zien van deze spelers.

 dsc7353 01

De finale ging tussen Team Verheydt en Team Breinburg waarbij uiteindelijk Team Verheydt er met de cup vandoor ging. Het leuke aan de finale was dat deze twee teams gecoacht werden door de spelers van het eerste elftal.

Na afloop was er tijd voor wat foto’s en handtekeningen en zwaaide Storky de ADO KIDS uit!

 dsc7034 01

10 juli staat de volgende ADO KIDS-activiteit op het programma. Er staat dan een ADO-clinic op het programma. Meer informatie over dit evenement volgt via de kanalen van ADO Den Haag.

Fotograaf: Pepijn Sonderen