Maatschappelijk

Dankzij ADO Den HaaG-Storks kreeg Redmar Stel de kans te voetballen bij een eredivisieclub, vergrootte zijn zelfvertrouwen en verbeterde zijn conditie. Met trots draagt hij de outfit die hij bij zijn deelname kreeg, met daarop naast het logo van ADO Den Haag, dat van Menzis. Samen met ADO Den Haag in de Maatschappij realiseerde de zorgverzekeraar het team voor mensen met een verstandelijke beperking bij ADO Den Haag.

 “Op school weten ze al hoe ik aan dit pak kom. Ik draag het soms bij gym of fitness. Ik heb ze genoeg over ADO verteld,” vertelt de zestienjarige Redmar met een glimlach. Hij maakte in het seizoen 2017-2018 deel uit van het eerste ADO Den HaaG-Storks team. Dat werd samengesteld naar aanleiding van het G-toernooi dat ADO Den Haag en Menzis op zijn school voor speciaal onderwijs organiseerden. “Ik kreeg een brief dat ik mee mocht doen. Ik was superblij. Ik ken ADO al lang, ze spelen in de eredivisie!”

Zelfvertrouwen en een betere conditie

Zijn moeder Merle Stel vertelt dat Redmar een heus spelerscontract kreeg toen hij begon bij ADO Den HaaG-Storks. En dat hij op zijn verjaardag zijn eerste wedstrijd tegen het G-team van FC Groningen mocht spelen. Deze werd gehouden voor de eredivisiewedstrijd van de twee clubs: “Ik zat met tranen in mijn ogen op de tribune,” zegt Merle daarover. “Af en toe kreeg ik ADO-kaartjes, we speelden wedstrijden en we trainden. Gewoon op het ADO-veld natuurlijk,” vertelt Redmar over zijn tijd bij ADO Den HaaG-Storks. “We hadden een goede trainer, Edwin de Graaf. Ik heb veel van hem geleerd. Dribbelen en passen.” Merle vult aan: “Het is zo goed dat ADO Den Haag dit doet. Ze bieden deze kinderen een beschermde omgeving en geven ze zelfvertrouwen. De mensen van ADO Den Haag spreken ze op hun niveau aan, maar wel serieus en met veel respect. Door zijn beperking heeft Redmar een sterk hongergevoel waardoor hij snel meer eet. Sporten is voor hem dus extra belangrijk. Hij is conditioneel beter geworden.”

Lid van de ADO-familie

Nadat Redmars ‘contract’ bij ADO Den Haag ophield, maakte hij begin dit jaar de overstap naar het G-team van DVV Delft. “Ik ben het beste in aanvallen en ik scoor af en toe. Dan ga ik natuurlijk juichen, maar wel gewoon normaal,” vertelt Redmar over hoe hij zijn bij ADO Den Haag opgedane vaardigheden in praktijk brengt. In Delft vindt hij het naar eigen zeggen “net zo leuk” als bij ADO Den Haag. Maar als hij voor een clinic terug is bij de profclub, blijkt uit het enthousiasme waarmee hij zijn ADO-outfit draagt en de organisatie begroet, dat ADO Den Haag nog steeds iets bijzonders voor hem betekent. Met zijn deelname aan ADO Den HaaG-Storks is Redmar definitief lid van de ADO-familie!

auteur: Lisa Koolhoven, Verhalenpodium

Het verhaal van Redmar bewijst hoe belangrijk de motiverende kracht van een voetbalclub kan zijn. Daarom is Menzis maatschappelijk partner van ADO Den Haag in de Maatschappij.
Redmar behoort tot de Maatschappelijke Selectie van ADO Den Haag en Menzis. Elk van de deelnemers vormt daarin een duo met een speler of de coach. Samen geven ze zo de projecten een herkenbaar gezicht én motiveren ze andere deelnemers om ook in beweging te komen.

men18063 adv ado advertentie maatschappelijke selectie a5 web 1500