Water is gezond! De GGD Haaglanden en ADO Den Haag vinden dat waterdrinken belangrijk is voor kinderen en dat het behalve supergezond ook ‘cool’ is om water te drinken. Om water drinken te stimuleren werd op donderdag 23 november de nieuwe watertap op de Koetsveldschool geopend door de ADO-spelers Lex Immers en Tyronne Ebuehi.

Onder luid gejuich van de tientallen leerlingen van de Speciaal Onderwijs School (ook voor Voortgezet Onderwijs) betraden Tyronne en Lex de aula van de school. Hier stelde spreekstalmeester Frits du Pre de spelers aan de kinderen voor en stelde hierbij de vraag wat topsporters veel drinken voor en na hun inspanningen op het veld. Hun antwoord: water!

Frits gaf vervolgens de watertap de naam Wim. Hierbij vernoemde hij de watertap naar oud ADO-icoon Wim Tap, speler in de jaren twintig en dertig, en 36 keer Oranje-international.
Aan de ADO-spelers van nu de eer om ‘Wim’ te openen door middel van een trap met de bal door een gat in het doek dat voor de tap hing. Tyronne Ebuehi begon en schoot meteen raak. Vervolgens werd samen met leerling Delano een beker water gedronken en was watertap Wim officieel geopend!