Maatschappelijk

Op woensdag 22 november was de laatste dag voor de 16 kinderen van Basisschool de Keizerskroon uit Pijnacker van hun Skills & School cursus. En wat voor een dag! Ze mochten als 'Outside Experience' naar het Cars Jeans Stadion voor een rondleiding en ADO-quiz!

Maar ze begonnen met het leukste programmaonderdeel en dat was een training op het veld in het Cars Jeans Stadion met de ADO-spelers Delano Ladan en Thomas Meissner! Eerst werd er een warming-up gedaan waar Thomas en Delano volop aan meededen en daarna had trainer/meester Kees een dribbeloefening met afwerken op de goal op het programma staan, waarbij Delano Ladan op het doel stond!

Tijdens de voetbalpartijtjes werd bij elk doelpunt van team gewisseld en kwamen alle vier teams volop aan bod. Het bezoek van de ADO-spelers  werd afgesloten met een groepsfoto en alle kinderen gingen nog met Delano en Thomas individueel op de foto. Ook ontvingen ze een handtekeningenkaart met de handtekeningen van beide spelers!

Op het veld volgde een ADO-quiz met vragen over ADO Den Haag en het Skills & School project. Tijdens de rondleiding werden het ADO-museum, het perscentrum, de senaatskamer en een sky lounge bezocht. Als kers op de taart kwamen de kinderen ook nog Sinterklaas en enkele zwarte Pieten tegen in het stadion! Al met al een fantastische afsluiting van tien weken Skills & School!

ADO Den Haag Skills & School on Tour is een unieke VSD-cursus (Verlengde School Dag) die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast staat binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Maar natuurlijk wordt er ook heel veel voetbal gespeeld!