Maatschappelijk

Op dinsdag 14 maart 2023 stond voor Sporttuin Transvaal de start van het tweede traject van ‘Leven als een ADO-Prof!’ op het programma. De deelnemers van Transvaal waren de gelukkige en mochten als eerste naar hun nieuwe thuisbasis komen, het Bingoal Stadion. Door partner Van Heugten Tours werden zij met de spelersbus van ADO Den Haag opgehaald bij de Sporttuin en naar hun eerste echte contractondertekening gebracht.

Bij aankomst werden de nieuwe spelers en speelsters bij de hoofdingang ontvangen. Er werd direct wat verteld over het stadion van ADO Den Haag. ‘’Weet iemand hoe dit stadion heet?’’ werd er gevraagd aan de 17 meegereisde deelnemers. De groep was nog wat verlegen door alles wat in korte tijd allemaal op hun afkwam. ‘’Bingoal stadion?’’ kwam verlegen vanuit de groep terug. ‘’Wij hebben dat kunnen zien vanuit de bus toen we op de snelweg reden!’’ werd direct erachter aan gezegd.

De deelnemers werden na ontvangst naar de vierde verdieping van het stadion gebracht. De contractondertekening vond namelijk plaats in de maatschappelijke skybox van ADO Den Haag in de Maatschappij.
Het stellen van doelen, het leren omgaan met elkaar maar ook een stukje voeding zijn allemaal onderwerpen die terug gaan komen in de trainingen. De groep reageerde enthousiast en wilde eigenlijk vandaag al direct trainen. ‘’Vandaag helaas nog niet, maar dat zal niet lang meer duren’’ zeiden de begeleiders tegen de leergierige deelnemers.

Na het tekenen van het contract kregen de deelnemers een rondleiding door het stadion en mochten zij zelfs een kijkje nemen langs het veld. “Hier ben ik nog nooit geweest’’ zei een van deelnemers bewonderend. Na de rondleiding werden deelnemers richting de bus begeleid en kregen zij nog een laatste ‘boks of high five’ van de begeleiding. Het was een geslaagde eerste bijeenkomst!

Het project ‘Leven als een ADO-Prof!’ wordt mede mogelijk gemaakt door kledingmerk PLYRS, vervoersmaatschappij Van Heugten Tours, Sporttuin Moerwijk, Sporttuin Schilderswijk, Sporttuin Duindorp, Sporttuin Transvaal, Leergeld Den Haag, YOUZ Parnassia en HVV Laakkwartier.