Op vrijdag 10 februari vond alweer de 8e speelronde plaats van de ADO Den Haag VO Voetbal League. In de Topsporthal van Sportcampus Zuiderpark streden verschillende scholen om de overwinning. Alle teams hebben de afgelopen weken al meerdere wedstrijden gespeeld en nu worden de punten voor de ranglijst steeds belangrijker. Maar op 10 februari 2023 kregen de teams een extra boost door een speciaal bezoek van ADO-spelers en een bekende kickbokser!

Coaches Tyrese Asante en Xander Severina

Een aantal teams hadden namelijk het geluk dat ze een opvallende coach langs de lijn zagen staan. ADO-spelers Xander Severina en Tyrese Asante zijn beide ambassadeurs van de competitie en kwamen, een dag na de gewonnen wedstrijd voor de KNVB Beker, langs om de teams aan te moedigen. De spelers kregen dus precies te horen hoe de overwinning over de streep moest worden getrokken. Echter wilden de teamgenoten van ons eerste elftal van ADO Den Haag niet van elkaar verliezen en leverde dit een mooie strijd op.

Kickboksclinic met Ismael Londt

Naast de gave wedstrijden vond ook de start van de tweede serie workshops plaats. Deze serie bestaat uit een training kickboksen in samenwerking met het NIVM (Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij).
Kickboksen is steeds vaker een middel om met jongeren te werken aan veerkracht, discipline en weerbaarheid. De kickboksclinic werd gegeven door niemand minder dan Ismael Londt. Ismael, beter bekend als Mr. Pain, is sinds 2008 actief als kickbokser op professioneel niveau en is een zeer bekende naam binnen de vechtsport wereld. In zijn mooie carrière vocht hij onder andere tegen Badr Hari en won hij partijen van Rico Verhoeven, Hesdy Gerges en Jamal Ben Saddik.

Hofstad Mavo Havo en het Zuid-West College hadden het geluk om als eerste de workshop bij te wonen. Discipline, focus, respect en motivatie zijn de sleutels tot succes en vormden de kern van deze actieve kickboksclinic. De deelnemers werkten zich flink in het zweet maar dat was het allemaal waard volgens de scholieren van Hofstad Mavo Havo en Zuid-West College!

Vrijdag 17 februari zijn er opnieuw prachtige wedstrijden te bekijken en vinden er opnieuw kickboksclinics plaats in de Sportcampus Zuiderpark. Kom gerust langs om de leukste zaalvoetbalcompetitie van Den Haag ook eens te aanschouwen.

Fotograaf: Melvin Tas - Frisse Focus