Vanaf 2013 spelen senioren (60+) 'wandelend voetbal' bij ADO Den Haag OldStars. De deelnemers trainen één keer per week bij ADO Den Haag op locatie HVV Laakkwartier. Jaarlijks worden er toernooien georganiseerd met andere Eredivisie clubs. Eén van de eindtoernooien vond plaats in het Cars Jeans Stadion, waarbij coryfeeën van vroeger, zoals Ben Wijnstekers, Willy van der Kerkhof, John Bosman en Simon Tahamata, ook een balletje meetrapten.
De activiteit begint iedere week met gezellig koffie drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen. Professionele begeleiding specifiek gericht op senioren wordt hierbij geboden. Gezelligheid en samen bewegen staan voorop.

Zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Den Haag ondersteunen het idee om ouderen in beweging te krijgen (of te houden) en de sociale activiteit te vergroten. Na het opstarten van een nieuwe groep in Scheveningen in 2017, is deze groep in 2020 overgedragen aan SVV Scheveningen en zijn ze onder de naam Scheveningen Holland Sport verder gegaan. ADO Den Haag in de Maatschappij wil de 'ADO Den Haag OldStars' op meerdere locaties opstarten! In 2022 is er een start gemaakt met 'OldStars in de Wijk' in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en lokale buurtsportcoaches. Hierbij gaat het vooral om bewegen voor ouderen, waarbij niet alleen maar voetbaloefeningen worden aangeboden. Het streven is om meerdere groepen te starten in het Haags Sportkwartier en omringende wijken.

De deelnemers trainen actief (Walking Football) met elkaar in een trainingspak van ADO Den Haag, en voetballen hun wedstrijden in een eigen OldStars wedstrijdtenue. Ze betalen een jaarlijkse contributie van €130 voor 40 trainingen in een jaar. Deelnemers met een Ooievaarspas kunnen meedoen voor €65!

Jaarlijks spelen de deelnemers van de 'ADO Den Haag OldStars' een walking football toernooi tegen andere BVO's of amateurverenigingen uit de regio Haaglanden. Ook worden de OldStars regelmatig gevraagd om deel te nemen aan toernooien of andere activiteiten.

Meld u nu aan!

Wilt u ook gezellig samen bewegen bij ADO Den Haag OldStars op uw eigen niveau? Of wilt u nog wat meer informatie? Klik op onderstaande button:

btn oldstarsdh

Wilt u ook graag meedoen met de ADO Den Haag OldStars, neem dan contact op met ADO Den Haag in de Maatschappij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3054555/06-11388372.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en gezellig samen zijn staat in dit project voorop! OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Menzis, Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie.