besluitvorming

Het overleg tussen de KNVB en diverse betrokken partijen heeft de uitkomst opgeleverd dat er geen promotie en degradatie zal plaatsvinden. Dat betekent onder meer dat ADO Den Haag ook volgend seizoen in de Eredivisie zal uitkomen.

De KNVB, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de betaald voetbalclubs kwamen vrijdag in een videocall bijeen om de gevolgen van het regeringsbesluit - tot 1 september geen betaald voetbal - voor de competities te bespreken. De KNVB maakte tijdens dit overleg kenbaar dat het seizoen 2019/2020 beëindigd wordt en besloot, na een stemming, tevens dat er geen promotie en degradatie zal plaatsvinden.   

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “Natuurlijk zorgt deze uitkomst voor duidelijkheid en ook voor opluchting. Het is een uitzonderlijk einde van een moeilijk seizoen. Want dat het moeilijk was, weet iedereen. Desondanks hadden we ons opnieuw met een eindsprint veilig willen spelen in de laatste acht speelronden. Makkelijk gezegd natuurlijk, maar het geloof was er nog”, aldus Hamdi. “Met oog op de nationale gezondheid is het volledig begrijpelijk dat er tot 1 september niet gevoetbald zal worden en dat de competities beëindigd zijn. Nu ook het vervolg duidelijk is, kunnen we op een aantal vlakken verder.”

ADO Den Haag speelde op 7 maart haar laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna werden de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus uitgebreid en verlengd. “Tijdens deze periode zijn er veel maatschappelijke initiatieven en activiteiten ontplooid en zijn we achter de schermen druk bezig geweest met verschillende scenario’s. In de komende maanden zullen we de maatschappelijke bedrijvigheid doorzetten en uitgewerkte plannen ten uitvoer brengen. Duidelijk is dat we nog steeds voor grote uitdagingen blijven staan in deze coronacrisis, zoals dat bij elke voetbalclub het geval is. We willen daar samen met onze supporters en sponsoren doorheen komen.”

Op korte termijn zal er meer bekend worden over de gevolgen van de beëindiging van het seizoen voor Seizoenkaarthouders en de mensen die losse kaarten hadden gekocht voor de resterende duels.