Nieuws

Projecten van het seizoen: Skills & School en Dutch Career Cup

ADO Den Haag Skills & School was een uniek concept dat jongeren uit Haagse achterstandswijken toekomstperspectief bood. Jongeren in de leeftijdscategorie van 9 tot 15 jaar trainden eenmaal per week onder begeleiding van een gediplomeerde trainer op het terrein van De Haagse Sporttuin in de Schilderswijk. Na enkele jaren werd het concept veranderd om meer scholen de gelegenheid te geven om aan het project mee te doen. ADO Den Haag Skills & School on Tour werd een VSD-cursus die als doel had kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast stond binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Skills & School werd in samenwerking met Breed Actief tot 2018 georganiseerd.

De Dutch Career Cup was een landelijk voetbalprogramma dat bijdroeg aan de re-integratie van Wajongeren. Binnen dit programma zette ADO Den Haag haar faciliteiten en contacten in om werkzoekenden aan een baan te helpen.
Het UWV was landelijke opdrachtgever. Het programma werd zowel op landelijk als op lokaal niveau gecoördineerd door Stichting Life Goals. ADO Den Haag, het UWV en USG Restart ontwikkelden lokaal een programma waarbij de deelnemers middels sport en de voetbalclub aan een baan geholpen werden. De deelnemers werden lokaal geselecteerd door het UWV. Minimaal 10 deelnemers startten in teamverband een sport / re-integratietraject van 26 weken. De trainingen werden gegeven door een trainer van de ADO Den Haag Jeugdopleiding.

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2012 13 web

ADO-spelers 2012-13

collage 2012 13 web