Nieuws

Op woensdag 7 juli werd op Sportpark Prinses Irene de eerste editie van de ‘Menzis ADO Den Haag G-Voetbaldag’  georganiseerd. De 58 aanwezige deelnemers vertegenwoordigden vier verenigingen en drie scholen in de regio. Samen met de spelers en speelsters van ADO Den Haag werd het een groot feest.

Het jaarlijkse G-toernooi van Menzis en ADO Den Haag in de Maatschappij vond twee seizoenen geleden voor het laatst plaats. Vandaar dat de behoefte aan een evenement voor deze doelgroep hoog op de agenda stond. De geroutineerde verenigingen RCL, VELO en SEV waren van de partij samen met de Inspecteur De Vriesschool, Bernardusschool en één ‘speciaal’ combinatieteam van deelnemers uit Rijswijk en oud-spelers van de ADO Den HaaG-Storks.

Na de opening liepen alle deelnemers gegroepeerd het veld op om warm onthaald te worden door de stafleden, spelers en speelsters van ADO Den Haag die een erehaag hadden geformeerd. Onder luid applaus van de spelers, speelsters en het publiek betraden de spelers het veld waar een heus Skill Games parcours stond uitgezet. Nadat de groepsfoto’s waren geschoten, kon het echte werk beginnen.

 

Veel deelnemers keken blij naar het veld toen zij onder meer een stormbaan, gatengoal, dartbord, snelheidsmeter en panna-veldjes zagen staan. In totaal waren er acht verschillende onderdelen waarbij de teams zoveel mogelijk punten moesten behalen. Elk onderdeel duurde twaalf minuten en studenten van ROC Mondriaan Sport en Bewegen ondersteunden samen met de ADO Den Haag selectiespelers en -speelsters de deelnemende teams.  

Na acht verschillende rondes in de stralende zon werd het evenement afgefloten. De deelnemers verzamelden zich in de middencirkel waar bekend werd gemaakt dat zij allen het te behalen aantal punten hadden bereikt. Dit betekende dat iedereen huiswaarts keerde met een ADO Den Haag goodie-pakket die bestond uit een gymtas en mini-bal om thuis te oefenen voor het volgende Menzis ADO Den HaaG-toernooi!

ADO Den Haag in de Maatschappij wil zorgverzekeraar Menzis bedanken voor haar ondersteuning tijdens deze activiteit. Speciale dank gaat uit naar de studenten van ROC Mondriaan Sport en Bewegen, fotograaf Laurens Lindhout, cameraman Rob van der Graaf (Blind Vision), Rijswijk TV en Hans Lammertink voor het mede mogelijk maken van dit evenement.