Op woensdag 12 mei streek ADO Den Haag neer op het Sportpark Prinses Irene voor de eerste training van het nieuwe project ‘ADO Den Haag Footcamp’. Dit project dient als aansluiting op het ADO-fit programma, en is een tien weken durende pilot. Tijdens de eerste training waren er 26 deelnemers, verdeeld over twee groepen. 

De trainingen van ‘ADO Den Haag Footcamp’ zijn laagdrempelige beweeglessen waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen voetbal- en bootcamp-oefeningen met als doel om deelnemers bewust te maken van hun gezondheid en gedragsverandering teweeg te brengen. Daarnaast zijn bij veel inwoners van Den Haag de coronakilo’s merkbaar en kan je via dit programma de nodige calorieën verbranden!

De trainingen zijn opgebouwd als een voetbalwedstrijd. Zo bestaat de training uit de warming-up, de eerste helft, de tweede helft en niet te vergeten ‘Het Haags Kwartiertje’. De ‘ADO Den Haag Footcamp’ is voor elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau in te vullen. Dit wordt tijdens de trainingen meermaals benadrukt: “Doe mee op je eigen tempo!”.  

Rekening houdend met de coronamaatregelen, anderhalve meter onderlinge afstand, werd er in tweetallen gewerkt. Tijdens de warming-up werden er verschillende voetbal- en bootcamp oefeningen gecombineerd. De deelnemers deden in tweetallen verschillende oefeningen door de loopladders en met een bal. Vervolgens werd het startsignaal gegeven waardoor de eerste helft begon. In het ‘Levelspel’ werden de deelnemers in vier teams verdeeld. Elk level stond gelijk aan een oefening om uiteindelijk bij level 4 te scoren moest de deelnemer individueel elke oefening behalen. 

Tussen de onderdelen door was er altijd even een pauzemoment om water te drinken en de spieren wat op te rekken. In de middencirkel stonden namelijk al verschillende krachtoefeningen klaar voor de gevormde tweetallen. Voorbeelden hiervan waren lunches, sit-ups, squads, maar ook hooghouden. Elke oefening duurde 20 seconden, hierna werd er gewisseld tussen de deelnemers.

Bij elke wedstrijd van ADO Den Haag hoort ‘Het Haags Kwartiertje’. Tijdens dit kwartiertje is het net als op het veld: tot het uiterste gaan op je eigen niveau. Ditmaal stond er een intensief baloefening op het programma. Na dit kwartier zat de training er op en keerden de deelnemers, na het nodige rek en strekwerk, richting huis. 

De ADO Den Haag Footcamp is een nieuw programma dat tien woensdagen plaats vindt op het Prinses Irenepark te Rijswijk. ADO Den Haag Footcamp is een initiatief van ADO Den Haag in de Maatschappij.