Nieuws

Maandag 1 juni stond, na een lange tijd, weer de eerste ADO Den Haag clinic op het programma. Deze editie vond plaats op s.v. Quick Steps in stadsdeel Escamp. In totaal deden er 67 kinderen mee, waarvan 20 niet-leden. Helaas waren er nog geen spelers van ADO Den Haag beschikbaar, maar dit mocht de pret niet drukken!

Afgelopen weken is ADO Den Haag in de Maatschappij, in samenwerking met Dennis van den Steen van de ADO Kids bezig om verschillende clinics te organiseren op verenigingen. Hiermee streeft de stichting naar het opnieuw in beweging te brengen van leden van de club èn van niet-leden uit de wijk. En de lokale vereniging ontvangt op deze manier weer potentiele nieuwe leden op haar terrein die voor de club geworven kunnen worden. Op een zonnige tweede Pinksterdag was het de beurt aan s.v. Quick Steps. Een vereniging gelegen in ‘Het Haags Sportkwartier’ (Stadsdeel Escamp) midden in de wijk Rustenburg/Oostbroek.

Rond 15 uur mochten de kinderen het terrein van Quick Steps op. Ouders waren door de maatregelen van het RIVM nog niet welkom en moesten een plekje innemen buiten het complex. Breed lachend en toch iets gespannen betraden de kinderen het veld.
De clinic werd afgetrapt door Dennis (ADO Kids). De teams werden verdeeld over de onderdelen en na het eerste fluitsignaal kon het feest beginnen.

Alle twaalf groepen hadden als doel om zoveel mogelijk punten te scoren over de volgende onderdelen: penalty schieten, partij met grote goals, dribbelparcours, partij met kleine goals, één tegen één wedstrijden en het gatendoek. De spelers en speelsters namen het tegen elkaar op in twee categorieën: 6 tot 9 jaar en 10 tot 12 jaar.

Na prachtige goals, wervelende acties en mooie assists was het rond half vijf tijd voor de finale ronde. Tijdens deze ronde namen de teams met de meeste punten het tegen elkaar op. Hieruit kwamen twee winnaars voort die werden beloond met een prijs van ADO Den Haag!

ADO Den Haag in de Maatschappij wil s.v. Quick Steps en haar vrijwilligers bedanken voor het faciliteren van deze clinic.