Nieuws

De Stadsspelen waren de aftrap van de Nationale Sportweek 2019, waarvan Den Haag dit jaar officieel gaststad is. Er waren rondom de Sportcampus Zuiderpark in het Haags Sportkwartier veel activiteiten voor jong en oud! Nieuw was het walking football toernooi dat werd georganiseerd door SWSDH Streetsport en ADO Den Haag in de Maatschappij voor de 60-plussers uit Den Haag en omstreken.

Een vijftigtal ouderen verzamelden zich tegen 13 uur op het kunstgrasveld naast de Sportcampus in het Zuiderpark waar wethouder sport, Richard de Mos, en ADO-icoon Lex Schoenmaker de aftrap verrichtten van het walking football toernooi.

Op twee velden speelden zes teams elk vijf wedstrijden van vijftien minuten tegen elkaar onder leiding van de scheidsrechters Jan Klijn, Harrie van der Helm, Koos de Bruijn en Jan Buist.
De scores werden wel bijgehouden maar uiteindelijk ging het niet om de eerste plaats maar om de punten voor de sportiviteitsbeker, die door de scheidsrechters werden gegeven. Uiteindelijk ging team Schilderswijk aan de haal met de begeerde beker!

De beker werd uitgereikt door een ander ADO-icoon, Aad Kila. Kila benadrukte in zijn speech dat het belangrijk is voor ouderen om in beweging te zijn en dat hiervoor ‘wandelend voetbal’ een prachtig middel is.

2019 09 21 oldstars stadsspelen 066