Nieuws

Op dinsdag 4 juni vond het jaarlijkse ADO Den Haag Parnassia toernooi plaats in het Cars Jeans Stadion. Maar liefst 10 teams schreven zich in en streden in twee poules van vijf teams om de ereplaatsen.

De deelnemende teams waren Anton Constandse (het team die de wisselbeker verdedigde), Rivierduinen, Humanitas DMH, GGZ Delfland DOEL Sport, Horizon Schakenbosch College en gastheer Parnassia/Reakt met de teams De Haagse Zaak, Reakt, Werkproject Jupiter(kade), Den Haag FC en Team Dave! In de Zuiderpark Lounge werden de deelnemers verwelkomd door organisator ADO Den Haag in de Maatschappij.

Onder leiding van de scheidsrechters Alex, Ramsey, Michael en Kees werd een sportief toernooi gespeeld met spannende wedstrijden en prachtige doelpunten. De EHBO moest een aantal keren optreden voor meestal kleine blessures, en deelnemers van het project ‘ADO werkt’ zorgden voor de nodige facilitaire ondersteuning!

In poule A was het spannend om de eerste plaatsen. Nieuwkomer Delfland verraste met een eerste plaats in de poule door van titelhouder Anton Constandse te winnen. Door deze nederlaag wist De Haagse Zaak met één puntje voorsprong op Anton Constandse de tweede plaats binnen te halen in de poule, en daarmee verder te gaan in de kruisfinales.

Den Haag FC (Parnassia) en Reakt waren veruit de sterkste teams in poule B en behaalden gemakkelijk de kruisfinales. In deze poule ging de strijd vooral om de laatste plaats. Op doelsaldo werd Horizon (-10) met 1 punt nipt vijfde in de poule. Rivierduinen werd met 1 punt en doelsaldo -9 vierde.

De halve finales leverden beiden een 1-0 eindstand op en dit gaf aan dat de krachtverschillen van de teams gering waren. Delfland won van Reakt en Den Haag FC van de Haagse Zaak. De winnaars waren in eerste instantie ook de nummers één van de poules.

Horizon, een team van jongeren in het prachtige ADO Den Haag tenue, won met 2-1 de wedstrijd om de 9e plaats tegen Humanitas. Team Dave werd 7e na een 2-1 overwinning op Rivierduinen, en Anton Constandse won gemakkelijk met 3-0 van Jupiter en behaalde daarmee de 5e plaats! De strijd om het brons was spannend en uiteindelijk won De Haagse Zaak de 3e prijs beker door met 3-2 te winnen van Reakt.
In de finale kwam Den Haag FC op voorsprong maar wist Delfland terug te komen tot 1-1. Het team van Den Haag FC bleek toch iets meer inhoud te hebben na vijf wedstrijden, en won de finale verdiend met 3-1 van Delfland!

De prijsuitreiking vond plaats in de Zuiderpark Lounge. Esther van der Leur van Parnassia bedankte alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet om het toernooi tot een succes te maken! Alle teams kregen een tasje met ADO-voetbalbroekjes en sokken, en Den Haag FC mocht na twee tweede plaatsen de wisselbeker en beker voor de eerste prijs mee naar huis nemen! Vele jaren training werd uiteindelijk beloond!
Marcel, keeper van Horizon, werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en ontving een prachtig ADO Den Haag voetbalshirt. Met zijn fantastische reddingen behoedde hij Horizon voor nog meer tegendoelpunten!