Nieuws

Zondag 10 februari was het eindelijk zover, de uitwedstrijd tegen FC Emmen stond op het programma, zowel voor ADO Den Haag zelf als voor de G-Storks. Om half acht verzamelden we voor het Cars Jeans Stadion en om 8 uur vertrok onze bus, in de stromende regen, richting stadion "De Oude Meerdijk" in Emmen. Iedereen was ondanks het vroege uur in een opperbeste stemming en met gezonde spanning keek men uit naar de dag. Tijdens de 2,5 uur durende rit was er voor iedereen een ontbijt en dankzij onze vaste partner Albert Heijn, kon men al snel beginnen met het ruilen en compleet maken van de Eredivisie voetbalplaatjes albums.

Om 11 uur arriveerden we in Emmen waar wij hartelijk werden ontvangen door de medewerkers van FC Emmen en onze tegenstanders. Nieuwsgierige blikken gingen heen en weer om elkaar in te schatten en de opluchting dat het even droog was zorgde voor een gezonde wedstrijdspanning. Nadat de G-Storks zich hadden omgekleed, ging het team naar het veld van FC Emmen waar we enkele spannende wedstrijden speelden. Er werden twee wedstrijden op een half veld gespeeld en na de rust speelden de ADO-teams tegen een ander team van FC Emmen. De teams waren aan elkaar gewaagd, en er werd met veel plezier gespeeld! De scheidsrechter liet zelfs ADO-speler Kor een paar minuten als scheidsrechter fungeren, zodat hij zelf even kon meevoetballen! In de rust en na de wedstrijd werden er vriendschappen gesloten. Dit bewees de prachtige groepsfoto die na afloop werd gemaakt.

Na het omkleden konden we op het fan-plein bij het stadion wat eten om daarna de wedstrijd FC Emmen - ADO Den Haag te bezoeken. De 1e helft was teleurstellend, maar de spanning kwam in de 2e helft helemaal terug nadat ADO Den Haag 2-2 had gescoord. Jammer genoeg eindigde de wedstrijd op de valreep in 3-2. Gelukkig was de teleurstelling van korte duur en werd snel de warmte van de bus opgezocht. Onder het genot van een heerlijke pizza reden we weer terug richting Den Haag. De laatste voetbalplaatjes werden geruild, er werd wat geslapen, muziek gemaakt en gekletst en voordat men het wist was het G-voetbalteam weer veilig terug in Den Haag dankzij buschauffeur Sjaak. Ondanks de overvloedige regen was het een prachtige dag!

ADO Den Haag in de Maatschappij dankt het enthousiaste team van Stichting Naoberschap United, de stichting van FC Emmen, voor de gastvrijheid, en Albert Heijn voor het gul doneren van de voetbalplaatjes en de verzamelalbums.