Nieuws

In september 2015 startte ADO Den Haag met het project EuroFIT. Twee groepen zijn gestart en de ‘harde kern’ traint nog elke dinsdagavond om de kilootjes in de gaten te houden. In 2017 sloot ook sc Heerenveen zich aan bij de BVO’s die het EuroFIT programma aan haar supporters aanbieden. Als afsluiting van het programma nodigde sc Heerenveen de ADO Den Haag deelnemers uit voor een potje ‘walking football’ in de rust van de competitiewedstrijd sc Heerenveen – ADO Den Haag.

Dinsdagmiddag 17 april om 15 uur vertrokken 9 EuroFITters richting Friesland. Bij Joure werd een ‘gezonde’ maaltijd genoten en tegen 20 uur werden we gastvrij onthaald door de Friezen. We hadden uitstekende zitplaatsen en beide teams kregen veel reacties toen ze in de tenues van beide clubs vlak voor de rust de tribune afdaalden om via de gracht naar de ingang naar het veld te gaan.

Bij het veld konden we nog even onze helden aanmoedigen die met 0-0 de rust ingingen. Daarna was het tijd voor de deelnemers van EuroFIT Heerenveen en ADO Den Haag. De strijd ging gelijk op maar ADO Den Haag kwam onverwachts op voorsprong door een afstandsschot dat het hele veld doorrolde zonder dat iemand de bal aanraakte. Heerenveen deed er alles aan om gelijk te komen maar creëerde amper kansen. ADO Den Haag daar en tegen schoot nog tegen de paal en liet een 100% kans onbenut. Kortom, het bleef bij 0-1 en er is nog genoeg te trainen de komende tijd!

De ereronde was voor beide teams voor hun eigen supporters fantastisch! Tijdens het omkleden werd druk nagepraat over de technische hoogstandjes met onze sportieve tegenstander. Ook zijn er plannen gemaakt om een toernooi met de andere clubs te organiseren. ADO Den Haag (in de Maatschappij) dankt sc Heerenveen hartelijk voor de uitnodiging en de prima ontvangst!

EuroFIT heeft als doel om een leefstijlprogramma te ontwikkelen, uitvoeren en evalueren dat door voetbalclubs wordt aangeboden aan haar supporters. Het programma richt zich op een gezonde leefstijl (meer bewegen, minder stil zitten en gezonder eten) en wordt aangeboden bij de club, bijvoorbeeld in het stadion of op het trainingsveld.

Foto's: Laurens Lindhout en ADO Den Haag in de Maatschappij