Nieuws

Op woensdag 31 januari vond de voetbal clinic plaats bij ADO Den Haag waarvoor 20 kinderen uit verschillende opvanglocaties en thuiswonend, waren uitgenodigd. ADO Den Haag is één van de 4 Eredivisie clubs die deelnamen, de overige 16 clubs kwamen uit de Jupiler League. De voetbalclinics maken onderdeel uit van de campagneweek van het Vergeten Kind die elk jaar plaatsvindt van 29 januari tot en met 4 februari met allerlei onderdelen om zo aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor deze kinderen. 

De voetbalclinic

De kinderen kwamen met hun ouders of begeleiders aan en verzamelden zich in de brasserie waar de kinderen en begeleiders een drankje en de kinderen nog extra een zak chips kregen aangeboden. De vrijwilligers van de ABN AMRO Foundation hadden daarvoor de kleedkamers al klaargemaakt en een shirt en de gesponsorde schoenen door NIKE per kind klaar gelegd. Er waren 10 jongens en 6 meisjes in verschillende leeftijden. Eerst gingen de jongens zich omkleden en daarna de meisjes.

Eenmaal op het veld maakten ze kennis met keeper Indy Groothuizen van ADO Den Haag. Indy begon samen met de kinderen en onder begeleiding van Dennis van den Steen aan de warming-up. In twee groepen werd of op het gatengoal geschoten of op keeper Indy! Tot vreugde van de kids kwamen zelfs ADO Den Haag trainer Alfons Groenendijk  en keepertrainer Raymond Mulder nog een kijkje nemen, en moedigden ze de kinderen aan in het spel. Na de persfoto met enkele kinderen, werd er een fanatiek partijtje gespeeld. Na de activiteit op het veld gingen de kinderen zich snel omkleden en kregen ze met hun begeleiders nog een rondleiding door het stadion. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje in de brasserie.

Van ADO Den Haag kregen de kinderen een toegangsbewijs met een ouder voor een thuiswedstrijd, een handtekeningenkaart, een poster en een heus certificaat van deelname aan de voetbalclinic bij ADO Den Haag. Wat een feest!

Verslag: Stichting Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Kinderen in deze zogeheten multi-probleem gezinnen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.