Nieuws

Op 7 maart stond er eindelijk weer een editie van De Held op het programma. Edouard Duplan en Danny Bakker werden ontvangen door groep 7 van de Meester Schabergschool. Al snel bleek dat het om een vrij bescheiden klasje te gaan. Wellicht had dit te maken met de aanwezigheid van 2 topspelers van ADO Den Haag.

Bij De Held staan onderwerpen zoals pesten, racisme en zinloos geweld centraal. Dit was nu ook weer het geval. Naarmate de tijd vorderde kwamen er toch steeds meer stoere verhalen en was het bescheiden klasje toch niet zo heel bescheiden meer. Een paar leerlingen hadden al te maken gehad met pesten en geweld. Zo kwam een leerling van groep 7 op voor een vriend maar kwam daar niet zonder kleerscheuren uit.

Danny en Edouard hadden zelf geen hele rare dingen meegemaakt. Wel hadden ze een paar goede tips voor de kinderen en het verschil tussen plagen en pesten uitgelegd. Voordat er een balletje werd getrapt kreeg iedereen nog een handtekening. Ook kreeg de hele klas een shirt met daarop de handtekeningen van beide voetballers.

Na de sneeuwbui van vanochtend scheen gelukkig weer het zonnetje. Dit was wel fijn voor het afsluitende partijtje voetbal. De brede rand langs het veldje bleek wel nog spekglad te zijn. Danny en Edouard hadden dit ook ondervonden en lagen allebei op de grond. Na het voetballen werd De Held afgesloten met een groepsfoto.