Nieuws

Op donderdag 3 september werd de onderwijsprijs uitgereikt in De Nieuwe Kerk in het centrum van Den Haag. Een prijs die gaat naar een school of opleiding die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor een aanpak op het gebied van talentontwikkeling. Uit alle genomineerden werd één winnaar gekozen en dat was dit jaar Playing for Success in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij. Met trots namen Lex Schoenmaker namens ADO Den Haag en Rob Brons namens Playing for Success de prijs in ontvangst.

Playing for Success belooft kinderen die om sociaal-emotionele redenen niet helemaal mee kunnen komen op school, te helpen. De organisatie, die projecten heeft lopen door heel het land, zoekt naar de motivatie die binnen in het kind zit. Door positieve leerervaringen te bieden en dit te laten gebeuren in een WOW-omgeving gaan ze zich bijzonder voelen en weer geloven in zichzelf. Dat dit initiatief niet zomaar iets is, wordt benadrukt door de gewonnen onderwijsprijs tijdens de opening van het nieuwe schooljaar. Het was een feestelijke gelegenheid met verschillende sprekers als onderzoeker, docent en pedagoog Pedro de Bruykere en Wethouder Ingrid van Engelshoven daarnaast waren er ook optredens van talenten uit Den Haag.

ADO Den Haag in de Maatschappij en Playing for Success hebben een succesvolle samenwerking waarbij al meerdere groepen kinderen geholpen zijn. Ook dit seizoen zijn weer drie groepen op dinsdag, woensdag en donderdag in het Kyocera Stadion gestart. Zij komen 12 weken op rij, één dag in de week lessen volgen in het Kyocera Stadion. Spelenderwijs leren de docenten van Playing for Success deze kinderen allerlei zaken. De eerste les ging over uitdagingen aangaan en niet bang zijn. Iets wat de kinderen lastig vonden, juist op zo'n eerste dag. Netjes met elkaar omgaan, zelfvertrouwen krijgen en samenwerken zijn de meest genoemde speerpunten, die de kinderen zelf graag willen leren.