Nieuws

Voor veel kinderen is het een droom om profvoetballer te worden. Helaas is deze droom voor sommige kinderen niet haalbaar vanwege mentale of fysieke uitdagingen. Ouders van deze kinderen, jongeren en volwassenen spelen een essentiële rol in hun begeleiding en ondersteuning. Samen met haar Maatschappelijk Partner Menzis zet ADO Den Haag zich al meer dan 10 jaar in om ook deze doelgroep de kans te geven om in beweging te komen. Dit doen we met verschillende evenementen, waaronder het jaarlijkse G-Voetbaltoernooi. Daarnaast scout de club jaarlijks een nieuw G-voetbalteam, de ADO Den HaaG-Storks, dat een heel seizoen actief is onder de geelgroene vlag en deelneemt aan diverse activiteiten, zoals wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie tegen andere clubs.

Menzis G-Voetbaldag ADO Den Haag

Op woensdag 9 oktober vond de achtste editie van het Menzis ADO Den Haag G-Voetbaltoernooi plaats op het prachtige Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Rond 13:00 uur vulde het complex zich langzaam met ruim 80 enthousiaste deelnemers die nauwelijks hun spanning konden bedwingen. Het moment waar ze het hele jaar naar hadden uitgekeken was eindelijk daar: voetballen met hun idolen!

Onder nauwe begeleiding van Mondriaan Sport & Bewegen werden de teams hartelijk ontvangen en gingen zij zich omkleden. Ieder team kreeg een speciaal ontworpen shirt voor deze editie, en elk team koos een aanvoerder. Dit jaar was het deelnemersveld groter dan ooit, met maar liefst 10 teams die streden: 'T Kraaiennest, SEV, VELO, Svv Scheveningen, TOGB, (oud) ADO Den HaaG-Storks, DVV Delft, DHL, Oliveo, Bernardusschool, Concordia, VVZ en Inspecteur De Vriesschool.

Menzis G-Voetbaldag ADO Den Haag

Na het omkleden volgde een hartverwarmend moment toen de deelnemers door een erehaag van de mannen- en vrouwenselectie van ADO Den Haag het veld op kwamen. De selectieleden stonden met geelgroene fakkels, een eerbetoon geleend van de supporters, terwijl de tribunes vol stonden met aanmoedigende fans. De feestelijke ontvangst werd begeleid door niemand minder dan presentator Fred Zuiderwijk, waarna de spanning plaatsmaakte voor pure vreugde.

Menzis G-Voetbaldag ADO Den Haag

Tijdens het toernooi schitterden de spelers in verschillende wedstrijden, waar hun passie en talent volop te zien waren. Onder toeziend oog van onder andere aanvoerder Alex Schalk en topscoorder Lobke Loonen wisten de deelnemers elkaar te vinden met prachtige acties en samenspel.

Menzis G-Voetbaldag ADO Den Haag

Na twee intensieve uren hadden de teams vier wedstrijden gespeeld en was iedereen moe maar voldaan. Tijdens de prijsuitreiking benadrukte Fred Zuiderwijk dat er geen prestatieve prijzen werden uitgereikt; het ging vandaag om plezier en samenzijn. Toch ging niemand met lege handen naar huis. Team Grijs ontving uit handen van assistent-trainer Regilio Vrede de sportiviteitsprijs, een prachtige erkenning voor hun inzet en teamgeest. Daarnaast kregen alle deelnemers een medaille, een handtekeningenkaart vol namen van hun helden en een uitnodiging voor een wedstrijd van ADO Den Haag. Een dag om nooit te vergeten!

Menzis G-Voetbaldag ADO Den Haag

Deze onvergetelijke editie was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze Founding Partner Menzis (voorheen Azivo), ROC Mondriaan Sport & Bewegen, het projectteam Maatschappelijke Verantwoordelijkheid onder leiding van Cheyenne Nieuwenhuizen, clubfotograaf Angelo Blankespoor, videograaf Bram van Egmond, eigenaar van Sportpark Prinses Irene Hans Lammertink, Cees Kouwenhoven van Celeritas en natuurlijk presentator Fred Zuiderwijk. En niet te vergeten, dank aan alle enthousiaste deelnemers, stafleden en betrokkenen die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt! Tot volgend jaar!

Bekijk het verslag van ADO TV

 

Foto's Angelo Blankespoor