Nieuws

Steeds meer mensen ontdekken dat ADO Den Haag diep in zijn geschiedenis en DNA een sociaal-maatschappelijke club is, die zich niet alleen richt op wat er op het veld gebeurt, maar ook op wat er daarbuiten speelt. Sinds de oprichting in De Paap tot aan ons huidige hart in Het Zuiderpark, speelt ADO Den Haag in op de uitdagingen van de stad. Waar destijds de focus lag op de Haagse arbeiderswijken, richt de club zich nu op de diverse, multiculturele samenstelling van onze stad. Hoewel onze omgeving is veranderd – met een nieuw stadion, een bredere mix van culturen en de uitdagingen van het milieu – blijft onze maatschappelijke verantwoordelijkheid onveranderd. Wij brengen Den Haag in beweging!

In de afgelopen twee seizoenen is er, onder leiding van een nieuwe directie en bestuursleden, keihard gewerkt aan de nieuwe positionering van de MVO-afdeling. Met de beweging #ADOgroen, gericht op gezondheid en duurzaamheid, is ADO Den Haag verder gegroeid. Wat ooit begon als een losse stichting, is nu stevig verankerd binnen ADO Den Haag NV. Met een team van 10 tot 15 medewerkers en 4 tot 6 activiteiten per dag, maken we een zichtbaar verschil in de regio, vooral voor doelgroepen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Onze maatschappelijke betrokkenheid is niet meer weg te denken uit het DNA van ADO Den Haag.

Een belangrijke stap in deze ontwikkeling is het vernieuwde convenant tussen ADO Den Haag en Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. In dit convenant wordt benadrukt dat Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij op de achtergrond blijft zorgen voor een strikte scheiding van geldstromen uit subsidies, fondsen en sociaal betrokken partners – een noodzakelijke waarborg. Nieuw in dit convenant is dat duurzaamheid als strategische pijler is toegevoegd. De MVO-afdeling ondersteunt ADO Den Haag NV niet alleen bij het behalen van hun ambitieuze duurzaamheidsdoelen, maar inspireert en verbindt ook de regio met diverse projecten. Daarnaast is het sociaal-maatschappelijk werk versterkt en verder geïntegreerd.

Na de officiële ondertekening door Directrice van ADO Den Haag en penningmeester van Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij, Natascha van Grinsven, en Voorzitter Marco Esser, werd de gelegenheid gevierd met een gezamenlijke foto van alle bestuursleden met het partnerbord. Wouter von Brucken Fock (bestuurslid) en Esther Blom (secretaris) waren hierbij ook aanwezig, een moment dat de samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid voor de stad Den Haag symboliseerde.