Nieuws

Iedere maandag- en dinsdagmiddag komen een aantal kinderen naar het Bingoal Stadion, om hier deel te nemen aan Playing for Success. Bij dit project leren de kinderen wat extra bij, met een WOW-factor. In dit geval is dit het Bingoal Stadion. 

Op dinsdag 1 oktober was het feest toen twee voetbalhelden, Kürşad Sürmeli en Lee Bonis, een bezoek brachten aan het project. Kürşad Sürmeli en Lee Bonis sloten aan bij een van de bijeenkomsten van Playing for Success. De kinderen, die normaal gesproken hun lessen en activiteiten volgen, kregen nu de kans om oog in oog te staan met de spelers die zij misschien al van het veld kenden.

Wat deze bijeenkomst zo speciaal maakte, was de verrassende draai die Sürmeli en Bonis eraan gaven. In plaats van meteen vragen te beantwoorden, namen zij de leiding en stelden zij de vragen aan de kinderen. Dit brak het ijs en maakte dat de kinderen zich echt gezien en gehoord voelden. Of het nu ging over hun favoriete huisdier, wat hen blij maakt, of wat ze het liefst doen in hun vrije tijd – de ogen van de kinderen begonnen te stralen. De voetballers lieten zien erg betrokken en geïnteresseerd te zijn.

Na de vragenronde van de spelers ging ieder kind op de foto met de twee voetballers. De spanning was te voelen, maar die gezonde zenuwen maakten al snel plaats voor vreugde. Een voor een wachtten de kinderen geduldig hun beurt af, om dan trots tussen de twee spelers in te mogen staan. Een herinnering voor het leven werd vastgelegd in een foto. 

Na de foto sessie keerden de spelers weer terug naar de bijeenkomst. Dit keer mochten de kinderen vragen stellen aan de spelers. In twee groepjes werd er enthousiast op los gevraagd. Of het nu ging om voetbaltechniek, hun ervaringen in de competitie, of hoe ze omgingen met druk – geen vraag bleef onbeantwoord. De kinderen leerden de spelers echt kennen, en misschien nog belangrijker, ze ontdekten dat zelfs hun grote helden ook maar gewone mensen zijn.

Voor Lee Bonis, die geen Nederlands spreekt, was er een extra uitdaging: de taalbarrière. Maar dat maakte de interactie alleen maar leuker! Veel kinderen bleken al aardig Engels te kunnen verstaan, en sommigen spraken het zelfs vloeiend. Het was een waardevolle les, niet alleen in taal, maar ook in het omgaan met verschillen en het verbinden met anderen.

Aan het einde van het bezoek bedankten de kinderen de spelers met een warm applaus. Kürşad Sürmeli en Lee Bonis verlieten het stadion, maar hun bezoek had een blijvende indruk achtergelaten.