Nieuws

Iedereen is in de ban van voetbal tijdens de EK 2024. Zo ook de bewoners van het Woonzorgcentrum Onderwatershof in Rijswijk. Circa 25 bewoners kwamen dinsdag 9 juli naar de theaterzaal van deze Cardia locatie om herinneringen aan ADO Den Haag op te halen. De bezoekers, mannen èn vrouwen, hadden het enorm naar de zin.

O, O, Den Haag en Joop Jochems

Het was de eerste keer dat ADO Herinneringen ‘on tour’ ging om ook minder mobiele ouderen te bereiken. Het #ADOgroen team had samen met de welzijnsmedewerkers de zaal prachtig omgebouwd in groengele ADO sferen.
Het programma werd gestart met koffie en groen gele gebakjes en het samen zingen van O O Den Haag. Oud ADO-speler Joop Jochems werd geïnterviewd door Stef en de inmiddels 82-jarige Jochems wist de mensen met smeuïge verhalen te onderhouden. Hij speelde in de jaren zestig op het tweekoppige middenveld van ADO met Piet de Zoete, en onder trainer Happel speelde ADO in die tijd continu om de bovenste plaatsen in de eredivisie.

Aadsjuh

ADO Den Haag OldStar Theo liep langs de tafels om aan de hand van de foto’s verhalen over het roemrijke verleden van ADO Den Haag te delen. In de ‘rust’ werden nog enkele ADO-spelletjes gedaan en in de tweede helft werd de docu ‘Haags Kwartiertje: Aadsjuh’ vertoond met ADO-icoon Aad Mansveld in de hoofdrol.
Eén van de aanwezige bewoners van Onderwatershof is de zus van Aad, Henny Mansveld. Zij vond het fijn om bij ADO Herinneringen te zijn en de oude beelden van haar broer te zien. Aad zou komende zondag, 14 juli, 80 jaar zijn geworden.

De waardering voor de bijeenkomst was van alle aanwezigen zichtbaar groot. Het is de bedoeling om komend seizoen naast de maandelijkse bijeenkomsten in het Bingoal Stadion, regelmatig ‘on tour’ te gaan met ADO Herinneringen naar diverse stadsdelen en meerdere zorginstellingen.