Nieuws

Woensdag 19 juni 2024 werd de laatste ADO Herinneringen van seizoen 2023-24 georganiseerd in het Bingoal Stadion. Naast de reguliere oud-spelers Lex Schoenmaker, Jacques Smit en Ron van Baaren, was deze dag oud-keeper van ADO en Holland Sport Woody Louwerens aanwezig!
Mario Zuiderwijk, ADO supporter sinds de tachtiger jaren, vertelde enthousiast over zijn gesigneerde ADO-shirts!

ADO, Holland Sport èn FC Den Haag

Woody Louwerens was een goede verteller en aan de hand van vragen van Frans Leermakers vertelde Louwerens voluit over zijn tijd bij ADO en Holland Sport als keeper maar ook deels als bestuurder. Bij beide clubs kwam Woody Louwerens toch nog tot 100 wedstrijden, ondanks dat hij, na eigen zeggen terecht, veelal achter Ton Thie op de bank zat. Louwerens trainde onder grote trainers als Boskov en Jezek, maar was vooral lovend over trainer Co Adriaanse, die hij kende als bestuurder.
Ook gaf hij aan dat voor ADO Den Haag van groot belang is dat er beleid komt op de lange termijn. “Natuurlijk ben je als club bezig met de korte termijn om bv. te promoveren, maar je zou een apart bestuur voor het beleid op de lange termijn moeten hebben, waarbij beide richtlijnen steeds dichter naar elkaar toekomen de komende jaren” aldus Louwerens.
De Hagenees was één van de drie spelers die tijdens de fusie in 1971 van Holland Sport naar FC Den Haag kwam, en speelde uiteindelijk voor ADO, Holland Sport èn FC Den Haag.

Speciale ADO-shirts

Mario Zuiderwijk, supporter en deelnemer aan het project ADO Den Haag Footcamp, liet de deelnemers van ADO Herinneringen een deel van zijn ADO-shirtverzameling zien. Prachtige geel-groen-rode shirts met handtekeningen en speciale verhalen. Mario vertelt over het groen-gele ‘Hotelplan’ shirt, gesigneerd door Remco Boere, Cor Lems en Michel Adam, en ‘scoort’ zijdelings nog een handtekening van mister ADO Den Haag, Lex Schoenmaker!
Ook Woody Louwerens, Jacques Smit en Ron van Baaren vonden een plekje op één van de shirts van Mario.

Na de lunch werd ADO Herinneringen afgesloten met een filmpje over de Europese wedstrijden van ADO Den Haag waarbij beelden van wedstrijden tegen Vejle BK en RC Lens werden vertoond.
De deelnemers van Cardia Floriadehof en Saffier, en alle overige gasten konden met een tevreden gevoel huiswaarts gaan!