Nieuws

Naast het veld was het een topseizoen voor onze MVO-afdeling. De afdeling waarin wij naast en op het veld in de wijken, bij scholen en bij bedrijven voor impact zorgden op sociaal-maatschappelijk vlak. Op 66 verschillende locaties/stakeholders in de wijk vonden een kleine 500 activiteiten plaats met 1900 deelnemers waarbij ruim 11.500 unieke contactmomenten werden gecreëerd met ‘Onze Trots’.

Met maar liefst 13 impactvolle trajecten is ‘Leven als een ADO-Prof’ voor het derde seizoen op rij het grootste project in de stad. 209 deelnemers gingen aan de slag met thema’s als: gezondheid, acceptatie en ontwikkeling. Er zijn 132 lessen geweest met 2122 unieke contactmomenten. Het meer dan 25 jaar oude project ‘De Held’, waarin groepen 7 & 8 aan de slag gaan met Racisme en Discriminatie, stond ook dit jaar op de verschillende schoolagenda’s binnen het Primair Onderwijs. Wij hebben hier 47 lessen gegeven met gemiddeld 30 kinderen per bijeenkomst en 1911 contacturen. Overige activiteiten die wij o.a. gedaan hebben zijn het organiseren van wedstrijden en trainingen voor ons G-team: de ADO Den Haag G-storks, de ADO Den Haag OldStars (het wandelvoetbalteam van de club), ADO Den Haag Inside en de Footcamp. Er is veel gedaan en geschreven, maar toch willen wij er een paar hoogtepunten uitlichten.

lancering adogroen

Lancering #ADOgroen

Op 27 oktober was een bijzondere dag voor ADO Den Haag, want in de ADO Club Lounge van het Bingoal Stadion vond de officiële lancering van #ADOgroen plaats. Deze gedenkwaardige gebeurtenis trok ongeveer 60 gasten, variërend van partners van de club tot nieuwe lokale en regionale stakeholders die zich aansluiten bij de #ADOgroen Partnerclub. Ook de Gemeente Den Haag was sterk vertegenwoordigd met onder andere wethouders Arjen Kapteijns en Hilbert Bredemeijer, wat de betrokkenheid en steun voor dit nieuwe initiatief benadrukte.

kerstlunch

ADO Herinneringen Kerstlunch

Een van onze projecthoogtepunten was de ADO Den Haag Kerstlunch. Om de eenzaamheid onder ouderen vanuit de regio Haaglanden tegen te gaan werd er op maandag 18 december 2023 een kerstlunch georganiseerd. Bewoners uit woonzorgcentra, vrijwilligers, spelers van het ADO Den Haag Walking Football Team, genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs, leden van Stichting Vobis en een groep sporters van de Buurtsportcoach van Laak waren allemaal aanwezig bij dit evenement. In totaal konden 120 aanwezigen genieten van een 3-gangen menu, feestelijke muziek (inclusief een muziekquiz) en een prijsuitreiking.

Speelronde BIjzondere Eredivisie ADO Den Haag

Bijzondere Eredivisie op De Aftrap

De Bijzondere Eredivisie, de competitie waarin de ADO Den Haag G-Storks samen met g-teams van andere clubs uitkomen, wordt gespeeld in meerdere speelrondes bij deelnemende clubs. Op 17 maart was het tijd voor de speelronde op ons mooie jeugdcomplex in het Zuiderpark. ADO Den Haag ontving die dag spelers, staf en supporters van Ajax, FC Groningen, NEC en VVV-Venlo.  Het was een mooie dag waarin de sport zich van de beste kant liet zien.

bedrijfsbezoek

#ADOgroen bijeenkomsten 

Sinds jaar en dag is ADO Den Haag zichtbaar in haar regio met structurele impactgerichte programma’s om unieke doelgroepen een steuntje in de rug te bieden. Met de kracht van het merk en het middel voetbal zet de club zich in met sociaal-maatschappelijke projecten om een gezonde verandering te creëren voor elk individu. Dit is onderdeel van het bestaansrecht van onze voetbalorganisatie en maakt ons meer dan een voetbalclub.

ADO Den Haag kan dit niet alleen, samen zullen wij onze mooie stad een stukje groener en duurzamer maken. Met de oprichting van de #ADOgroen Partnerclub bieden wij bedrijven en organisaties de kans om de handen ineen te slaan om meer sociale-maatschappelijke en duurzame keuzes te maken voor een mooiere stad. Met netwerkbijeenkomsten, workshops en bedrijfsbezoeken bieden wij de mogelijkheid om organisaties toekomstbestendig te maken op SROI en Duurzaamheid.

#ADOgroen Partnerclub is een initiatief van ADO Den Haag, Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en Gemeente Den Haag en heeft inmiddels 15 partners weten te binden. Tijdens 2023-24 vonden twee inspiratiebijeenkomsten plaats bij Biersteker en The Social Hub.

Leven als een prof als succesformule

Tot slot willen we graag nog de aandacht leggen op één specifiek initiatief namelijk Leven als een ADO-Prof! Het structurele impactgerichte project is genomineerd als ‘Beste Beweeginitiatief 2024’ van de Provincie Zuid-Holland. Daar zijn wij natuurlijk trots op. Wij willen iedereen die ADO Den Haag dit fantastische initiatief een warm hart toedraagt oproepen om te stemmen op ‘Leven als een ADO-Prof!’ Doe dit via de volgende link www.teamsportservice.nl/beste-beweeg-initiatief

Wij zullen ons inzetten om in het nieuwe seizoen nog meer impact te kunnen maken in Den Haag en de omliggende regio.