Nieuws

Na 7 weken workshops, trainingen en bedrijfpitches, werd het project ADO Den Haag Inside afgerond met een wedstrijd tussen de deelnemers, onder leiding van trainer Alain, en ADO Den Haag, aangevuld met Wesley van MobiWerk, Kenneth van JobKans, Samuel van de gemeente Den Haag en medewerkers PI Alphen.

Op vrijdag 12 april begon de tweede editie van ADO Den Haag Inside, een uniek re-integratieproject voor gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) van Alphen aan den Rijn. ADO Den Haag zet zich hier samen met MobiWerk, JobKans, de gemeentes Den Haag en Zoetermeer, PI Alphen en bedrijven in om de afstand tot de arbeidsmarkt voor gedetineerden te verkleinen.
De combinatie van voetbal en re-integratie biedt de deelnemers, naast fysieke voetbaltrainingen, handvaten om via workshops een baan te vinden na de detentieperiode. De sport is het middel om het gevoel van eigenwaarde te hervinden en daarmee recidive en polarisatie van gedetineerden in de maatschappij te voorkomen.

Dutch Football Works

Als extraatje werd het ADO Den Haag Inside team ook nog uitgenodigd voor het Dutch Football Works toernooi in PI Krimpen op donderdag 23 mei. In meerdere penitentiaire inrichtingen worden re-integratietrajecten opgezet en in samenwerking met de EFDN werd dit toernooi met 12 teams georganiseerd. Naast de PI’s deden FC De Rebellen, ‘Werk via Sport’ (een team met voornamelijk ex-gedetineerden die succesvol zijn teruggekeerd in de maatschappij), het Businessteam Barendrecht en het Nederlands Advocaten Voetbalteam mee.
Het toernooi liet zien dat ‘Sport verbroedert, sport activeert en mensen verbindt met elkaar’!

2024 06 06 ado inside 002

Bedrijfspitches

Op vrijdag 24 mei konden de deelnemers het geleerde in praktijk brengen en gingen ze in gesprek met vier bedrijven. Dit waren de bedrijven CSU, L-Groep Totaalonderhoud, We Are Nuts en Jansen Rioolreiniging. De uiteindelijke resultaten van de gesprekken moet nog blijken, maar de eerste positieve contacten werden gelegd en er werd wederzijds besproken waar de wensen en behoeften liggen.
De reacties van de deelnemers waren positief. Zo gaf één gedetineerde aan dat het vooral fijn was dat ze serieus worden genomen in dit re-integratietraject en echt worden geholpen om na hun detentieperiode een baan te vinden. Een baan die cruciaal is om niet terug te vallen in oude gewoontes en recidive te voorkomen.

Wedstrijd tegen ADO Den Haag

De kers op de taart was op vrijdag 31 mei. Na de certificaatuitreiking door de vestigingsdirecteur Teun van der Plas met gebak en een drankje, werd het tijd voor de sportieve eindstrijd. Er werden enkele mondelinge speldenprikken uitgedeeld, maar op het veld konden de mannen het echt laten zien. De beginfase was duidelijk voor ADO Den Haag, en dit resulteerde in een 0-4 voorsprong! De PI Alphen kwam uitstekend terug in de wedstrijd tot 4-6 en een bal op de lat, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen met een 4-8 nederlaag.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mike, werd er nog even nagepraat op het veld. Het was een wedstrijd met alleen maar winnaars, het ene team met de wedstrijdpunten, het andere team met een potentiële baan in de achterzak!

ADO Den Haag dankt alle betrokkenen van de PI Alphen aan den Rijn voor de goede organisatie en de fijne ontvangst. Verder is ADO Den Haag erg verheugd over de samenwerking met partners Mobiwerk en JobKans, de gemeentes Den Haag en Zoetermeer, en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Mochten er bedrijven zijn die interesse hebben om samen te werken in dit project, dan kunnen zij zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..