Nieuws

Het ADO Festival op woensdag 24 april stond in het teken van het ‘Heroes of the Cruyff Courts’ toernooi. WSDH organiseerde dit toernooi met de ‘heroes’ voor de omringende scholen van het Cruyff Court ADO Den Haag voor meisjes en jongens in Escamp. Er waren ca. 80 deelnemers aan het toernooi en in totaal waren er rond de 150 buurtbewoners aanwezig op het festival!

Rondom het Cruyff Court stonden de ADO attracties zoals de stormbaan, het 3in1 veld en het gatendoek. Hier konden de kinderen volop spelen onder begeleiding van de ‘heroes’ en stagiaires van ADO Den Haag.
Het voetbaltoernooi werd bij de meisjes gewonnen door BS Yunus Emre en bij de jongens door RKBS Petrus Donders. Het toernooi verliep sportief en de school die dankzij de Fair Play prijs met de voucher voor toegangskaarten bij ADO Den Haag naar huis ging, was de Anne Frankschool!

De gatendoek finale werd gespeeld door Muhammed, Juno, Zayn en Marouan. Het bleef spannend tot het eind en uiteindelijk was Zayn de grote winnaar met 150 punten! Goede tweede en derde waren Marouan en Muhammed.

Johan Cruyff Foundation
Heroes of the Cruyff Courts richt zich op jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Onder begeleiding van een Cruyff Foundation Coach organiseren jongeren een evenement op het Cruyff Court voor kinderen in de wijk. De Cruyff Foundation levert een materialen pakket zodat de jongeren aan de slag kunnen.

ADO Festival
Op woensdag 8 mei ’24 staat het volgende ADO Festival op het programma op de Playground Baambruggestraat in Leyenburg. Het festival dat in samenwerking met WSDH en Springkussenverhuur Haaglanden wordt georganiseerd, start om 14 uur en zal rond 16.30 afgelopen zijn.