Nieuws

Sinds oktober 2023 is #ADOgroen actief op het gebied van gezondheid en duurzaamheid binnen de club ADO Den Haag en haar regio. Gedurende het seizoen organiseert #ADOgroen netwerkbijeenkomsten, workshops en bedrijfsbezoeken voor de partners van #ADOgroen én de ADO Den Haag Business Club om dit kracht bij te zetten. Op donderdag 18 april was het tijd voor de tweede bijeenkomst dit seizoen, na het bedrijfsbezoek bij Biersteker eerder dit jaar, in de vorm van een inspiratiesessie bij The Social Hub Den Haag.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst bij The Social Hub stonden de thema's ‘gezondheid’ en ‘vitaliteit’ centraal. Wat doe jij aan vitaliteit? Hoe kan jij verzuim op de werkvloer verlagen? Hoe kan je inspelen op de uitdagingen op de arbeidsmarkt? Dit waren enkele vragen die de revue passeerden op deze energieke en inspirerende middag.

ADO Groen inspiratiebijeenkomst gezondheid

Vitaliteits-expert Randy Rijke trapte de bijeenkomst af met een actieve energizer. Hierna sprak Kees Brouwers, Manager MVO van ADO Den Haag, de ruim 30 aanwezigen toe. In zijn presentatie vertelde Kees over de inzet van gezondheid binnen de wijken in Den Haag en kaartte hij het belang hiervan aan. Vervolgens ging het woord terug naar Randy, die veel vertelde over vitaliteit, het belang hiervan en hoe dit zich voordoet binnen de werkomgeving. Er werd ingezoomd op de werknemer en de werkgever, zowel binnen als buiten het werkveld en als afsluiter gaf Randy nog wat tips en suggesties aan de aanwezigen.

ADO Groen inspiratiebijeenkomst gezondheid

Tijd voor actie!
Na afloop van deze informatieve presentaties, was het tijd voor iets actiefs. Binnen het thema gezondheid en vitaliteit gingen de aanwezigen aan de slag in twee verschillende groepen. Een van de twee groepen sloot aan bij Alain, Community Builder van de ADO Den Haag Footcamp. Hier gingen de deelnemers aan de slag met oefeningen voor balans, lichaamshouding en kracht. Deze groep werd afgesloten met drie verschillende bootcamp oefeningen. De deelnemers deden de bekende wallsit, onderschatten het planken en sloten de bootcamp af met dips voor de triceps. Na afloop van deze actieve oefeningen, afgewerkt in colbert en spijkerbroek, gaven de deelnemers aan de oefeningen goed in de benen te voelen. Een geslaagde oefening dus in het kader van gezondheid en vitaliteit! De andere groep sloot aan bij Randy, die ook aan de slag ging met verschillende oefeningen. Hierna werden de deelnemers aan het denken gezet wat zij kunnen doen aan vitaliteit binnen de werkvloer. Alle ideeën die hieruit ontstonden werden op het einde centraal met de gehele groep gedeeld.

ADO Groen inspiratiebijeenkomst gezondheid

Pitchen
Voordat de bijeenkomst werd afgesloten, kregen eerst nog enkele partners van #ADOgroen de kans om hun eigen ideeën of initiatieven te pitchen. Hier kregen zij slechts 4:18 minuten de tijd voor, geïnspireerd op de maatschappelijke impact van ADO Den Haag, die maar liefst 4,18 miljoen bedraagt. De eerste spreker was Cemal Seyitoglu van Wittebrug. Hij presenteerde het initiatief van de Fietslease bij Wittebrug. Daarna was het de beurt aan Freddy van den Bergh, van Eye-C Multimedia. Hij presenteerde een nieuw platform om in te spelen op de krapte binnen de arbeidsmarkt. Ten slotte was het woord aan de gastheer van de dag, Dennis Lageweg. Hij is de manager van The Social Hub Den Haag. Zijn presentatie ging over wat zij als The Social Hub op dit moment doen en aanbieden voor werknemers en studenten, op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Na deze korte, maar tevens krachtige presentaties was het tijd voor een afsluitende borrel. De gasten begaven zich naar de bar en praatten druk na over de zeer geslaagde bijeenkomst. 

ADO Groen inspiratiebijeenkomst gezondheid

Een impressie van de #ADOgroen inspiratiebijeenkomst

Wij zijn zeer dankbaar voor de komst van onze partners en willen in het bijzonder Randy Rijke, Eye-C Multimedia en Wittebrug Lease hartelijk bedanken. Een speciale dank gaat uit naar medeorganisator The Social Hub voor de gastvrijheid.