Nieuws

ADO Den Haag in de Maatschappij bestaat inmiddels alweer 12,5 jaar, een bijzonder jubileum. Dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de rust van ADO Den Haag – FC Eindhoven werd er daarom op verschillende manieren bij stilgestaan.

Verschillende projectdeelnemers werden eerst uitgenodigd om strafschoppen te nemen in de rust van de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Spelers van het autismeteam en de OldStars, deelnemers van ADO Den Haag Footcamp en Leven als een ADO-Prof! wisselden elkaar af en mochten het vanaf elf meter proberen, pal voor een volle Aad Mansveldtribune. Niet alleen op het veld werd het jubileum gevierd, maar ook op de tribune. Uitgerekend bij de Blindentribune hing een spandoek met de tekst: “ADO Den Haag in de Maatschappij maakt al 12,5 jaar zichtbaar het verschil. Groeten, de Blindentribune”

240420ab24979

Hierna werd Anton Nijboer, grondlegger van ADO Den Haag in de Maatschappij en nog altijd actief, in het zonnetje gezet door algemeen directeur Natascha van Grinsven-Admiraal, clubicoon Lex Schoenmaker en Marco Esser, voorzitter van het bestuur van de stichting. De nestor van de stichting kreeg een ingelijst shirt uitgereikt. En dat alles in bijzijn van de deelnemers van verschillende projecten die even daarvoor de strafschoppen mochten nemen en waarvoor al jarenlang het verschil gemaakt wordt door Onze Trots.

240420ab33579

ADO Den Haag kijkt terug op een mooie en gedenkwaardige dag. Op naar de volgende 12,5 jaar en nog vele prachtige maatschappelijke projecten, als je het ons vraagt!

Fotografie: Angelo Blankespoor & Pepijn Sonderen