Nieuws

Op vrijdag 12 april begon de tweede editie van ADO Den Haag Inside, een uniek re-integratieproject voor gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) van Alphen aan den Rijn. ADO Den Haag zet zich hier samen met gemeentes en partners in om de afstand tot de arbeidsmarkt voor gedetineerden te verkleinen.

Binnen de muren van de PI Alphen aan den Rijn wordt er onder andere door middel van gerichte voetbaltrainingen en praktische workshops, gewerkt aan deze doelstelling. Sport, en in dit geval voetbal, is een belangrijk middel en draagt bij aan een betere gezondheid, mentaal en fysiek. Sport maakt het ook mogelijk om grenzen te verleggen en het gevoel van eigenwaarde te hervinden.
Bovenal leidt sporten en bewegen ook tot sociale inclusie. Met sporten kan de basis gelegd worden voor verdere participatie, waarbij ook vrijwilligerswerk en werk aan de orde zijn. Het stimuleren van sporten, participatie en (arbeids)integratie middels voetbal draagt bij aan het voorkomen van recidive en polarisatie van gedetineerden in de maatschappij.

ADO Den Haag contract

Na een introductie van PI Alphen en ADO Den Haag kregen de negen deelnemers de gelegenheid om hun overeenkomst met ADO Den Haag te tekenen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de ADO Den Haag trainer Alain Springer. Daarna werd het ADO-trainingstenue uitgedeeld en konden de juiste maten worden gepast.
Na de passessie was het de beurt aan Kenneth de Haan van JobKans en Wesley van Heugten van Mobiwerk. Zij nemen de workshops voor hun rekening waarbij thema’s als ‘wie ben jij?’, interesses en ambities, de pitch en CV & Sollicitatie op het programma staan. Op de laatste workshop worden bedrijfpitches gehouden met bedrijven uit branches die geschikte banen hebben voor de deelnemers.
De deelnemers werden gevraagd om na te denken over hun eigen talenten en in welke branche ze graag werk willen vinden.

Eerste training

Vervolgens was het tijd om de voetbaltalenten te tonen aan ADO-trainer Alain Springer. Op het voetbalveld werd gestart met een warming-up en enkele baloefeningen in een heerlijk zonnetje op het voetbalveld van PI Alphen.
Na de rustige start met de oefeningen werd het een stuk fanatieker met de partijvorm. Het ging gelijk op waarbij sommige spelers af en toe een moment rust pakten vanwege het hoge tempo. Na een uur was de intensieve training ter einde. Al met al een zeer geslaagde eerste workshop en training van ADO Den Haag Inside en gezamenlijk kijken we uit naar het verdere verloop van dit project!

Ontwerp zonder titel - 1

ADO Den Haag dankt alle betrokkenen van de PI Alphen aan den Rijn voor de goede organisatie en de fijne ontvangst. Verder is ADO Den Haag erg verheugd met de samenwerking met partners Mobiwerk en JobKans, de gemeentes Den Haag en Zoetermeer, en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Mochten er bedrijven zijn die dit verslag lezen en interesse hebben om samen te werken, dan kunnen zij zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..