Nieuws

De training van zondag 3 maart op Jeugdcomplex De Aftrap begon met een klein tiki-taka spel, waarbij samenwerking belangrijk was. Bijna alle G-voetballers stonden op het veld, behalve de de G-Stork die om de beurt een 10-minuten gesprek had om haar of zijn voetbal- en persoonlijke ontwikkeling bij ADO Den Haag te bespreken.

POP-gesprekken

In de POP-gesprekken kwamen aspecten naar voren als ‘wat heb je geleerd op de training en in de workshops’, ‘wat zijn je sterke en minder sterke punten’, ‘hoe ga je om met het maken van fouten’, ‘hoe is je fysiek/conditie’ en wat is je favoriete positie in het veld. Alle spelers hadden het formulier meegenomen waarop de G-Storks de voetbalontwikkelingen en persoonlijke ontwikkelingen konden invullen.

Zo wil Arend graag een betere conditie opbouwen en minder snel boos worden. Hij wil graag dat het gezellig is in het team en leren van zijn fouten. Aynur wil letten op haar manier van reageren en maakt stappen in haar sociaal-emotionele ontwikkeling! Ook wil ze graag eens een keer een hoekschop nemen. 
Dion wil als keeper beter leren duiken en vindt het fantastisch om bij zijn favoriete club te voetballen. Hij kan goed ballen tegen houden en vindt gezond eten belangrijk. Jack is sterk in verdedigen maar zijn favoriete positie is spits. Dat was hij ook bij Quick Boys! Jack wil nog beter zijn team helpen en zijn medespelers coachen.

Come on Boys!

Jayson wil graag in de spits spelen en zijn sterke punt is zijn snelheid. Hij wil beter worden in het geven van passes en nog meer zelfvertrouwen opbouwen. Kasper wil zijn harde schot nog verder verbeteren en ook leren om vrije trappen te nemen! Hij wil liever niet keepen of in de verdediging.
Julia oefent ook veel op het schoolplein en vindt het leuk om op het middenveld te spelen. Ze kan goed dribbelen en rennen, en wil graag veel trainen en veel leren. Tom neemt zijn verantwoordelijkheid in het team als aanvoerder en voelt zich bij ADO Den Haag fitter en heeft een betere conditie. De gezelligheid in het team is belangrijk.

De voorkeurspositie in het veld van Mels is rechts- of linksbuiten. Door de trainingen is hij motorisch beter geworden en hij wil beter worden in passen en hoekschoppen nemen. Sebastiaan wil zich verder ontwikkelen in het omschakelen en het in de voeten aanspelen van zijn medespelers. En als hij een fout maakt lost hij dat op door aan wat anders te denken.
Levi vindt dat hij beter kan samenwerken in het veld en hij wil graag tweede keeper worden van het team. Hij voelt zich ook fitter met de trainingen van ADO Den Haag.

Rorik wil meer en beter leren verdedigen en kan al goed in zijn positie spelen. Hij blijft altijd positief (come on boys!) en voelt zich onderdeel van het team. Hij durft zich daarom te laten zien! Sem speelt graag in de aanval en wil zich ontwikkelen in het geven van voorzetten. Hij voelt zich fitter en is niet meer ziek! En Sem voelt zich thuis in het team, heeft meer zelfvertrouwen en wil alles meemaken want het is heel bijzonder om bij een profclub te spelen!

Nieuwe vrienden

De G-Storks hebben nieuwe vrienden gekregen in het team, en de favoriete spelers van het G-team zijn Daryl van Mieghem, Hugo Wentges, Barbara Lorsheydt, Henk Veerman, Kilian Mbappé, Joel Ideho en Tyrese Asante. En het mooiste van het voetbal is toch een doelpunt scoren!
Tijdens de gesprekken werden er op de voetbaltraining van trainer Bruno 1x1, 2x2 en 3x3 partijvormen uitgevoerd en werd tot slot een afwerkvorm geoefend, waarbij de spelers eerst de bal moesten meenemen in het zestienmeter gebied, voordat ze konden scoren.

Bijzondere Eredivisie

De training was een prima voorbereiding op de volgende competitieronde Bijzondere Eredivisie op zondag 17 maart. ADO Den Haag is dan de gastheer van deze ronde en ontvangt NEC Nijmegen, Ajax, VVV Venlo en FC Groningen op De Aftrap. De wedstrijden beginnen om 13 uur en supporters zijn van harte welkom.

Fotograaf: Ron Planken