Nieuws

Op zondagochtend om 10:00 stond de kenmerkende spelersbus weer voor het Bingoal-stadion van ADO Den Haag, echter niet voor het eerste elftal van zowel de mannen als de vrouwen. Ditmaal waren de ADO Den HaaG-Storks aan de beurt voor hun derde optreden in de Bijzondere Eredivisie. Met enthousiasme reisde het team af naar de jeugdopleiding van eredivisionist AZ in Wormerveer.

De spelers ontdekten al snel dat de omstandigheden, zoals het uitdagende weer, buiten hun controle lagen. Desondanks lieten ze zich niet uit het veld slaan en maakten ze van de busreis een feestelijke gelegenheid, waarbij ze onder het genot van 'O, O, Den Haag' op de speakers de spanning van zich af zongen in voorbereiding op de wedstrijden tegen De Graafschap en de gastheren, AZ.

Na een warme ontvangst op het moderne jeugdcomplex werd het geduld van de spelers op de proef gesteld terwijl ze wachtten om het veld te betreden. Ondanks de aanvankelijke spanning maakten trots en vastberadenheid zich meester van het team. Na maanden van intensieve training en een succesvolle winterstop waren de ADO Den HaaG-Storks goed voorbereid. De warming-up verliep vlot, getuige ook het laatste schot dat doel trof. Het team was er klaar voor en kreeg toestemming om het hoofdveld te betreden voor hun eerste wedstrijd.

Tegen De Graafschap begon het team van trainers Remco en Bruno sterk, waarbij ze het 'Haags Kwartiertje' naar voren haalden en al snel een doelpunt wisten te scoren dankzij een uitstekende samenwerking tussen middenvelder Mels en spits Sebastiaan. Het spel golfde op en neer en hoewel De Graafschap gelijkmaakte in de eerste helft, bleef het verdedigingsduo Kasper en aanvoerder Jack solide staan.

Na een korte pauze stond het team tegenover de gastheren van de dag, een divers en goed opgeleid AZ-team. Ook deze wedstrijd was intensief en vol kansen voor beide partijen. ADO-spelers Sem, Aynur, Julia, Levi en Rorik lieten zich gelden, waarbij vooral Sem met een voorzet deed denken aan de prestaties van ADO-legende Wesley Verhoek. Keeper Dion hield het doel schoon, zelfs bij een krachtig schot van AZ's nummer 10 dat richting de kruising ging.

Het applaus van de meegereisde fans was luid toen de ADO Den HaaG-Storks het complex verlieten. Ondanks de regenachtige dag en de kou, boden de G-Storks sprankelend en hartverwarmend voetbal.
Op zondag 17 maart komen de ADO Den HaaG-Storks weer in actie tijdens de vierde speelronde. De verschillende clubs worden dan verwelkomd op de Jeugdopleiding van ADO Den Haag!
De Bijzondere Eredivisie speelrondes worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van topsponsoren Van Heugten Tours en MatchWornShirts.