Nieuws

Het thema Media stond zondag 28 januari ’24 op de agenda voor de ADO Den HaaG-Storks. Na deze workshop volgde een intensieve voetbaltraining door de trainers Kees en Bruno op het veld van het Jeugdcomplex van ADO Den Haag, de Aftrap.

Als voetballer van ADO Den Haag krijg je te maken met de media en moet je weten hoe hier mee om te gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor onze G-voetballers, die geïnterviewd kunnen worden rondom de wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie.
De workshop ging over de verschillende vormen van media (krant, radio, tv, digitale en sociale media) en waar je rekening mee moet houden als je de media te woord staat. Het interview met Jort van der Sande na de wedstrijd tegen FC Emmen werd als voorbeeld gebruikt. Voor de G-Storks is het nu duidelijk dat je als ADO Den Haag speler of speelster niet je teamgenoten afvalt in een vraaggesprek. Ook op sociale media is het belangrijk dat je de club op een positieve en professionele manier vertegenwoordigt!

ADO Den Haag gebruikt foto’s en filmpjes van spelers en speelsters om de media te informeren, zoals bv. de doelpuntenmakers tijdens een wedstrijd. Daarom werden foto’s gemaakt van de G-Storks waarbij zij laten zien hoe zij juichen na een doelpunt! Ook werd er volop gejuicht bij de getoonde samenvatting van de met 3-0 gewonnen wedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Emmen.

En het juichen konden ze daarna ook op het veld laten zien. De trainers lieten in een spelvorm de warming-up en oefeningen uitvoeren. Het plezier spatte er vanaf bij de G-voetballers en iedereen trainde enthousiast mee.
Helaas konden Tom, Mels, Sebastiaan en Jack om verschillende redenen niet meetrainen. In de afsluitende partijvorm lieten de anderen zien helemaal klaar te zijn voor de volgende Bijzondere Eredivisie ronde bij AZ op zondag 18 februari!