Nieuws

Op woensdag 17 januari vond de eerste ADO Herinneringen bijeenkomst van 2024 plaats in de brasserie van het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Voormalig Holland Sport speler Jan Teske was de speciale gast van deze editie en de bikkelharde verdediger had fantastische verhalen te vertellen over zijn beruchte tackles en zijn herinneringen aan Holland Sport en het sfeervolle Houtrust. De aanwezigen waren bewoners van woonzorgcentra’s van Respect Zorg en Florence.

Op een kille woensdagochtend stroomden de deelnemers binnen via de hoofdingang van het Bingoal Stadion. De gasten die hier voor het eerst binnenkwamen keken hun ogen uit in het stadion en waren onder de indruk van het gebouw. Iedereen nam plaats in de brasserie en kon opwarmen met een warme kop koffie of thee.

Na een drankje en enkele gesprekken naar aanleiding van de foto’s en knipsels kregen de aanwezigen een aangename verrassing: het bezoek van voormalig Holland Sport verdediger Jan Teske! Jan was meegekomen met vrijwilliger en Holland Sport kenner Hans de Jager die Teske kort introduceerde. Frans Leermakers, archivaris van ADO Den Haag, stelde daarna enkele vragen aan Jan over zijn herinneringen aan Holland Sport. Vooral het gelijkspel van Holland Sport in de uitwedstrijd tegen het Ajax van 1968-1969 werd uitgebreid besproken. Ook legde Jan Teske uit hoe hij op een speciale manier de sliding wist te gebruiken om het balbezit terug te winnen.

Als afsluiting van het evenement konden de aanwezigen ook voor het eerst het ADO Den Haag spelers spel uitproberen. Elke tafel kreeg een hoop kaarten met daarop foto’s van voormalige ADO Den Haag spelers, hun posities en hun namen. De uitdaging voor de deelnemers was om de spelersnamen te verbinden met hun foto en hun posities. Voor de echte harde kern in het publiek was dit een fluitje van een cent en met een blik van herkenning gingen zij aan de slag met het spel.
Nadat iedereen afscheid had genomen van hun tafelgenoten, was de tijd gekomen om een geslaagde bijeenkomst af te ronden waarin vele nieuwe herinneringen werden opgehaald.