Op 21 januari 2024 vond het ADO Den Haag Footcamp Nieuwjaarstoernooi plaats, een sportief evenement dat om 12 uur van start ging met 17 enthousiaste supporters. Ondanks de kou waren zij klaar om zich in te zetten voor een sportieve start van het nieuwe jaar.

Het toernooi vond plaats op het jeugdcomplex 'De Aftrap', waar 17 supporters zich hadden ingeschreven voor de uitdaging. Om 12.30 uur leidde Footcamp trainer Alain Springer een intensieve warming-up om de spieren voor te bereiden op de koude weersomstandigheden en stevige wind op het sportpark. Na verschillende coördinatieoefeningen waren de deelnemers opgewarmd en klaar voor het toernooi.

Vier teams werden samengesteld, en de spelers gingen aan de slag in drie wedstrijden van elk 20 minuten. Na de eerste wedstrijden ontstonden er al geruchten over vermeende oneerlijke loting, en bleken twee teams duidelijk de sterksten. Tijdens het toernooi leek deelname voor Jouke vroegtijdig te eindigen na een stevige overtreding van MVO Manager Kees Brouwers. Gelukkig kon na een korte onderbreking het spel weer hervat worden, en bleef een schorsing voor Kees uit.

Het toernooischema bracht de twee sterkste teams tegenover elkaar in de laatste wedstrijd, beide met een comfortabele voorsprong van 6 punten op de rest. De allesbeslissende wedstrijd eindigde in het voordeel van het team van Bryan, Marco, Pascal en Kees, die zich tot kampioenen van het ADO Den Haag Nieuwjaarstoernooi kroonden.

ADO Den Haag Footcamp, een vitaliteitsproject van ADO Den Haag, is gebaseerd op voetbal en bootcamp. De trainingen zijn zo opgezet dat iedereen, ongeacht het niveau, kan deelnemen. Elke maandag en donderdagavond van 19:30 tot 21:00 zijn er trainingen op het jeugdcomplex 'De Aftrap'. Als dit iets voor jou lijkt, schrijf je dan snel in via de website of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.