Nieuws

Om de eenzaamheid onder ouderen vanuit de regio Haaglanden tegen te gaan werd er op maandag 18 december 2023 een kerstlunch georganiseerd. Bewoners uit woonzorgcentra, vrijwilligers, spelers van het ADO Den Haag Walking Football Team, genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs, leden van Stichting Vobis en een groep sporters van de Buurtsportcoach van Laak waren allemaal aanwezig bij dit evenement. In totaal konden 120 aanwezigen genieten van een drie gangen menu, feestelijke muziek (inclusief een muziekquiz) en een prijsuitreiking.

Aankomst in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag

Om 11.30 uur kwamen de eerste genodigden binnenstromen via de hoofdingang van het Bingoal Stadion. Voor sommigen was het bezoek een eerste keer in het stadion en deze gasten waren onder de indruk van de aankomsthal van ADO Den Haag. De vroege vogels hadden de plaatsen voor het uitkiezen en konden meteen al een kop koffie of thee drinken om op te warmen. Alle andere gasten druppelden binnen tussen 11.30 en 12.00 en het weerzien van bekende gezichten bracht een glimlach op de gezichten van de deelnemers
De aanwezigen werden allemaal verdeeld over de verschillende tafels met als gevolg dat er een leuke mix was van verschillende leeftijdsgroepen en achtergronden. Nadat iedereen de kans kreeg om kennis te maken met hun tafelgenoten was het tijd om te beginnen aan de eerste gang van de kerstlunch: een warme soep van de chef! Na de soep werden alle genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs voorgesteld.

Nominaties Dik Hooimeijer Prijs 2023

Stef Beun, vrijwilliger bij #ADOgroen en organisator van de Dik Hooimeijer Prijs 2023, ging bij elke genomineerde langs om enkele vragen te stellen over hun lokale maatschappelijke activiteiten. Voor deze uitreiking waren er 9 genomineerden die kans maakten op de Dik Hooimeijer Prijs. De genomineerden waren: De Buurt Bestuurt Laakkwartier, StadsOase Spinozahof, Vrouwenbuurtlab Laak, Leesproject Schilderswijk, Superlit Dance Events Ypenburg, Steunpunt Avalon, Lichtpuntjes Mariahoeve, Stichting Gewoon Sociaal en Sportief Plus met bewegen voor ouderen in WZC Uitzicht.

Muziekboeket

Na deze voorstelronde werden alle aanwezigen getrakteerd op heerlijke broodjes en werd er muziek gespeeld door het Muziekboeket namens de Focus & Fun Foundation. De ene na de andere klassieker zorgde voor reuring bij de aanwezigen en bij enkele gasten gingen de beentjes van de vloer! Tijdens dit optreden werd er ook een mini-muziekquiz gespeeld waarbij de deelnemers de verschillende nummers moesten raden. Uiteraard werden diegenen die het juiste antwoord konden geven beloond met een speciale ADO Den Haag goodybag.

Steunpunt Avalon winnaar Dik Hooimeijer Prijs

Na afloop van het concert was het tijd om de winnaars van de Dik Hooimeijer Prijs bekend te maken. Op de gedeelde derde plaats kwamen De Buurt Bestuurt Laakkwartier en Stichting Gewoon Sociaal uit respectievelijk de stadsdelen Laak en Moerwijk. Zij ontvangen een geldprijs van €500. Stichting Lichtpuntjes Mariahoeve ontvangt €750 en Steunpunt Avalon uit Ypenburg was de grote winnaar en krijgt de hoofdprijs van €1.250.
Het juryrapport beargumenteerde haar keuze als volgt: “Noa van Hagen heeft het Steunpunt voor jongeren met psychische- en/of verslavingsproblemen opgericht. Het is een plek waar jongeren mogen ZIJN, zich ontwikkelen en plezier maken, en een steunpunt voor jongeren met lotgenoten (samen zijn we sterker). De jury is geraakt door dit initiatief omdat er behoefte is aan een dergelijke plek voor jongeren in een zo individualistische samenleving. Het is een project volledig in de geest van Dik, die verbinding en jongeren hoog in het vaandel had.”
De cheques en bloemen werden uitgereikt door Annemarie Hooimeijer (juryvoorzitter) en ADO Den Haag icoon Lex Schoenmaker.
De kerstlunch werd afgerond met een chocolademousse en iedereen kon met een tevreden gevoel (en een volle buik) naar huis. ADO Den Haag wenst iedereen fijne feestdagen en een aangename jaarwisseling!

2023 12 18 adoherinneringen kerstlunch 096

Naamgever Dik Hooimeijer Prijs

Dik Hooimeijer was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Welzijnsinstelling Mooi (nu Xtra) nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Zo was hij de geestelijk vader van het project De Held. Met deze jaarlijkse prijs eert ADO Den Haag in de Maatschappij de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting.
De Dik Hooimeijer Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Xtra en de Lammertink Groep.

#ADOgroen bedankt het Nationaal Ouderenfonds, de vrijwilligers (Frans, Lex, Joop, Theo, Rob, Ben, Hans en Stef), de woonzorginstellingen, alle genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs, de deelnemers van OldStars in de Wijk vanuit Stichting Vobis, de Buurtsportcoach van stadsdeel Laak, Focus & Fun Foundation en de ADO Den Haag OldStars voor hun aanwezigheid en bijdrages tot dit evenement. Op 17 januari 2024 vindt de eerstvolgende bijeenkomst van ADO Herinneringen plaats.