Nieuws

De boodschap ‘hard werken en altijd respect’ stond centraal in het project "Leven als een ADO-Prof” voor de deelnemers van Stichting Leergeld. In samenwerking met Leergeld kwamen kinderen met diverse achtergronden uit Den Haag elke week samen om voor 10 weken de trainingen te volgen op het Jeugdcomplex De Aftrap van ADO Den Haag.

Tijdens de trainingen is het streven om de deelnemers inzicht te geven in de normen en waarden die ADO Den Haag uitdraagt. Naast het benadrukken van de normen en waarden die van groot belang zijn voor een positieve bijdrage aan de maatschappij, is ook sterk de nadruk gelegd op aspecten als gezondheid en doelen stellen binnen het project.

De afgelopen periode zijn de trainers aan de slag gegaan met deze uitdagende en leuke groep van 23 kinderen. Gedurende de trainingscyclus werd veel van de deelnemers gevraagd. Naast het plezier tijdens de training, in combinatie met het werken met de bal, was het ook van belang dat de kinderen de juiste persoonlijke inzichten en ontwikkelpunten zouden meekrijgen. Deze persoonlijke ontwikkelpunten zijn zowel tijdens de training als in individuele gesprekken behandeld.

Tijdens de afsluitende training werden de deelnemers verrast door de komst van Tyrese Asante en Gennaro Nigro, twee ADO-Profs. Ze speelden een potje voetbal mee, ondanks een natte sneeuwbui! Na afloop van de training werden de certificaten uitgereikt door Tyrese en Gennaro en werd als afsluiting een groepsfoto gemaakt!