Nieuws

Om 8 uur in de ochtend vertrok het ADO Den Haag Auti-voetbalteam uit Den Haag. Iedereen was wakker en enthousiast over het straks te spelen Kick ASS toernooi in Zwolle. PEC Zwolle United organiseerde het PEC Kicks ASS Toernooi voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Ondertussen bereidden de ADO Den Haag G-Storks zich voor op een training onder leiding van trainer Bruno.

Bij Sporthal Het Anker werd ADO Den Haag na een voorspoedige reis verwelkomd door de organisatie. Het ADO-logo hangt op de kleedkamerdeur!
In de voorbespreking werd de teamverdeling door coach Julian nog eens bevestigd. Beide teams waren klaar voor de vier wedstrijden!

ADO Den Haag 1  o.l.v. coaches Claire en Mark

Goed samenspel,  veel inzet en prima communicatie werden beloond met  de 1e overwinning voor ADO Den Haag 1! De beide ploegen waren in evenwicht, maar het ‘teamwork’ zorgde ervoor dat Julia kon scoren. Tof was ook dat onze keeper Liam zichzelf af en toe verbaasde met zijn top reddingen.  Amber was de beste sluitpost in de verdediging, “Niemand erlangs stond op haar gezicht geschreven”. En dan Devanio die  heel hard werkte en voor elke bal ging en "last but not least" Joshua, die met passen en positiespel de tegenstander op het verkeerde been zette.
De tweede wedstrijd werd ook gewonnen en werd er gescoord door topscorer Julia. Daarna werd het resultaat iets minder en is het team uiteindelijk als derde geëindigd! Een prachtige prestatie waarbij het onderling plezier ten grondslag lag!

11122023 autiteam toernooipec 006

ADO Den Haag 2 o.l.v. coaches Jim en Lotte

Ook ADO Den Haag 2 won de eerste wedstrijd met goede passing en mooi spel. Finn en Dylan konden elkaar goed vinden en Dylan scoorde uit hun samenspel. Nelson blonk uit in verdedigen en aanvallen, en Noah stond goed in de weg en rende gedurende de wedstrijden mee met het spel. Een voortreffelijk keepende Dion hield het team fantastisch in de race.
De tweede wedstrijd was even zo spannend en eindigde in een terecht gelijkspel. Ook voor ADO Den Haag 2 in de volgende wedstrijden meer tegenstand en uiteindelijk werd het team vijfde in de poule.
Zaken die fout gingen werden in de kleedkamer met elkaar besproken en complimenten over elkaars kwaliteiten werden gedeeld. Natuurlijk overheerste eerst de teleurstelling, maar daarna was het besef hoeveel plezier ze beleefd hadden. Dat is de spirit van een ADO Den Haag team!

ADO Den Haag G-Storks krijgen training ‘verdedigen’ op de Aftrap

Het ADO Den Haag G-voetbalteam verzamelde in de middag voor de maandelijkse training in het Zuiderpark. De focus van de training lag op het onderdeel ‘verdedigen’, en trainer Bruno had enkele oefeningen voorbereid. Aynur verving keeper Dion (die met het Auti-team mee was) in het doel en liet zien dat ze uitstekende reflexen heeft als keepster.
Tijdens de training kwam er onverwachts een nieuwe speler. Adam heeft een spierziekte, zit in een elektrische rolstoel en wilde graag eens meetrainen. Dat kon natuurlijk. Hij liet zien dat hij goed kan dribbelen en kon de oefeningen goed meedoen!
Na een pittige training van vijf kwartier werd de spannende partij beslist met een goal van Sem. Zondag 28 januari is de volgende training en het volgende toernooi vindt plaats op zondag 18 februari bij AZ!

Voor zondag 10 december en 2023 worden de trainers en coaches bedankt voor hun inzet in en langs het veld met hun motiverende woorden.
Bij de Auti-teams heerste op de weg naar huis een trots gevoel op de prestaties, die neergezet zijn, en iedereen was het erover eens dat ze volgend jaar weer mee willen doen.
Wat een topdag!