Nieuws

Op afgelopen zondag, 26 november 2023, stond de jeugdopleiding van ADO Den Haag in het teken van gezondheid, waarbij de ADO Den HaaG-Storks, het G-voetbalteam, een inspirerende training bijwoonden. De bijeenkomst vond plaats op het trainingscomplex 'De Aftrap' in het Zuiderpark.

Om 14.00 uur werden de stralende spelers van het G-voetbalteam hartelijk verwelkomd in één van de studieruimtes. Hier begon een boeiende sessie over het thema 'Gezondheid', waar zowel ouders als spelers samenkwamen om te ontdekken wat gezond en ongezond betekent, specifiek gericht op spelers van een 'Betaald Voetbal Organisatie' zoals ADO Den Haag.

De interactieve sessie onthulde wijze inzichten voor de jonge toppers, zoals het belang van voldoende rust en slaap, gezond eten en drinken, en het vermijden van overmatige training. Op kleurrijke post-its schreven de enthousiaste spelers hun favoriete eten en drinken op, gecategoriseerd als zowel gezond als ongezond.
Onder leiding van workshopgever Kees gingen de deelnemers in gesprek over hun keuzes, waarbij onderwerpen zoals gamen en het genieten van pizza onder de loep werden genomen. Het werd benadrukt dat genieten en ontspannen ook essentieel zijn, naast het naleven van een gezonde levensstijl.

Na deze verhelderende sessie begaven de spelers en speelsters zich naar het veld, begeleid door de ervaren trainers Bruno en Remco. Een intensieve training volgde, inclusief een warming-up, pass- en trapoefeningen, en kleine partijvormen die de aanwezige supporters versteld deden staan. Doelpunten vlogen als een ware traktatie de supporters om de oren.

De ADO Den Haag-Storks, nu volledig voorbereid en opgeladen, kijken reikhalzend uit naar de volgende uitdaging in de Bijzondere Eredivisie. Met een sterke nadruk op gezondheid en welzijn, zet ADO Den Haag zich niet alleen in voor voetbaltalent, maar ook voor het creëren van gezonde, evenwichtige atleten binnen de gehele clubgemeenschap.