Nieuws

 

Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag voor ADO Den Haag, want in de Club Lounge van het Bingoal Stadion vond de officiële lancering van #ADOgroen plaats. Deze gedenkwaardige gebeurtenis trok ongeveer 60 gasten, variërend van partners van de club tot nieuwe lokale en regionale stakeholders die zich aansluiten bij de #ADOgroen Partnerclub. Ook de Gemeente Den Haag was sterk vertegenwoordigd met onder andere wethouders Arjen Kapteijns en Hilbert Bredemeijer, wat de betrokkenheid en steun voor dit nieuwe initiatief benadrukte.

adogroen4
Marco Esser, voorzitter Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij, opende de avond.

De avond begon met een inspirerend welkomstwoord van Marco Esser, de voorzitter van Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en tevens directeur van The Hague & Partners. Hij sprak vol enthousiasme over de nieuwe koers die de club inslaat, met de overgang van het merk ADO Den Haag in de Maatschappij naar #ADOgroen.

adogroen6
Kees Brouwers, Manager MVO, licht #ADOgroen toe aan de aanwezigen.

Vervolgens nam Kees Brouwers, de Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) & Duurzaamheid van de club, het woord en leidde ons door de geschiedenis van de stichting, met een sterke nadruk op de waarde van Betaald Voetbal voor de gemeenschap. Hij verhelderde wat #ADOgroen precies inhoudt en hoe dit naadloos past binnen het bredere kader van duurzaamheid en Onze Trots. Trots was het woord van de avond, en dit gevoel werd gedeeld door de nieuwe directie, eigenaren, het team en alle aanwezigen. En niet in de laatste plaats voor fysiotherapeut en trainer Naomi Hoogendam, die na vier jaar de MVO-afdeling van ADO Den Haag verlaat. 

adogroen8
Wesley van Heugten van Van Heugten Tours bespreekt het ambitieuze MVO-beleid van het touringcarbedrijf.

Om de boodschap kracht bij te zetten, werden twee partners uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Wesley van Heugten van Mobiwerk en Van Heugten Tours, al jarenlang betrokken als Vervoerspartner van de club, besprak het MVO-beleid van het regionale touringcarbedrijf. Martin Bolderman van Sportverlichting.com deelde zijn inzichten over de verduurzaming van verlichting in de sportwereld.

adogroen2

De officiële aftrap van #ADOgroen werd verricht door niemand minder dan Wethouder Sport Hilbert Bredemeijer, Wethouder Mobiliteit en Energietransitie Arjan Kapteijns, Algemeen Directeur van ADO Den Haag Natascha van Grinsven-Admiraal en selectiekeeper en international Hugo Wentges. In een boeiend vraaggesprek werd de kracht van samenwerking voor dit nieuwe initiatief benadrukt. Ondertussen werd op het grote scherm de vernieuwde website van #ADOgroen prachtig weergegeven.

adogroen9

Aan het einde van deze bijzondere avond werd de lancering van #ADOgroen ingeluid met een symbolische druk op de beroemde rode knop, waardoor de toekomst nu officieel ADOgroen kleurt. Na afloop van de bijeenkomst genoot iedereen van een hapje en een drankje voordat de spannende wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo begon. De lancering van #ADOgroen werd na afloop van de wedstrijd nog nabesproken in de officiële podcast van ADO Den Haag. Een aanrader voor eenieder om die te beluisteren!

Je vindt de ADO Den Haag de Podcast onder andere op Spotify, Soundcloud, Apple Podcast maar je kan het ook bekijken op ons eigen YouTube-kanaal.

ado groen1

V.l.n.r.: Hilbert Bredemeijer (Wethouder Sport Den Haag), Hugo Wentges (Selectiespeler ADO Den Haag), Natascha van Grinsven-Admiraal (Algemeen Directeur ADO Den Haag), Arjen Kapteijns (Wethouder Duurzaamheid Den HaaG) en Kees Brouwers (MVO-manager ADO Den Haag).

Met de lancering van #ADOgroen heeft ADO Den Haag een belangrijke stap gezet in de richting van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, en we kijken vol spanning uit naar de positieve impact die deze nieuwe koers zal hebben. Samen met onze partners en stakeholders zullen we de groene toekomst van de club omarmen en uitbouwen. #ADOgroen, de weg naar een duurzaam (ADO) Den Haag!

Fotografie: Angelo Blankespoor

Fotoserie lancering #ADOgroen