Nieuws

Op zondag 1 oktober 2023 stond de eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Na een goedkeuring bij de proftest voor alle veertien talenten konden we dan eindelijk voor het ‘’echie’’ beginnen. Naast ADO Den Haag waren ook FC Groningen, FC Emmen en Ajax aanwezig. SC Cambuur was in samenwerking met Players United de gastheer van deze dag.

Om 09.30 uur verzamelden alle spelers en speelsters van de G-Storks voor het Bingoal Stadion. De spanning zat er goed in. Nadat iedereen het tasje met lekkernij had gekregen kon de bus vertrekken naar Leeuwarden voor een 2,5 uur durende reis. De lunchpakketten werden ter beschikking gesteld door de nieuwste partner van #ADOgroen, The Social Hub.
In de bus was het vooral nog even lekker wakker worden en werden de voetbaluitslagen van de dag ervoor besproken. Voordat we het wisten reden we op de afsluitdijk en waren we er al bijna. Eenmaal aangekomen werden we groots onthaald. ‘’Ik heb nog nooit zo’n mooie bus gezien’’ aldus een steward van SC Cambuur. Bij aankomst konden we direct terecht in het sponsorhome van de club. De G-Storks kregen een onwijs mooie kleedkamer, die de hele dag was gereserveerd voor ADO Den Haag.

Na het omkleden gingen we dan eindelijk doen waar we voor waren gekomen. De opkomst was een geweldig feest met als kers op de taart een welkomstwoord van niemand minder dan Henk de Jong, voormalig trainer van SC Cambuur. Na de woorden ‘’Maak er een plezierige en vooral sportieve dag van’’ konden we beginnen!

FC Groningen – ADO Den Haag was de eerste van de drie wedstrijden. Een gelijkwaardige wedstrijd waar je kon zien dat ADO Den Haag nog op elkaar ingespeeld moest raken. Toch had iedereen een voldaan gevoel na afloop van de wedstrijd die een eindstand had van 2-2. De G-Storks speelden deze dag zonder enige pauze drie wedstrijden achter elkaar en dit was pittig!
SC Cambuur – ADO Den Haag was de tweede wedstrijd op het programma. De thuisploeg was erg sterk en liet zich niet klein maken in eigen stadion. SC Cambuur won met 3-0, een geflatteerde uitslag op het scorebord in een fysiek zware wedstrijd.

ADO Den Haag – FC Emmen was de laatste wedstrijd van de dag. ‘’Een maatje te groot’’ zo gaf trainer Bruno aan. Deze wedstrijd eindigde in een 0-6 overwinning voor de roodwitten uit Emmen. Ook speelden we na deze wedstrijd een penaltyspel tegen elkaar, en deze punten werden gelijk verdeeld. Uitblinker van deze serie was keeper Jack. Hij pakte van de tien penalty’s negen schoten!
En zo was de eerste speelronde bij SC Cambuur al weer ten einde en was de terugreis een stille, vermoeiende maar snelle rit.

Op zondag 15 Oktober staat de volgende activiteit op het programma. De ADO Den HaaG-Storks krijgen dan de training Mental Coaching voor hun kiezen.

Dank aan partners Van Heugten Tours, PLYRS en The Social Hub voor hun bijdrage. Fotografie: Rick.