Nieuws

Op vrijdag 31 maart stond de finale van de ADO Den Haag VO Voetbal League op het programma. Na een spannende competitie van 13 speeldagen was het tijd voor de strijd om de beker. De bovenste vier plekken in de drie competities maakten kans op de felbegeerde bekers en dit bleek voor ieder team een lastige klus.

Stichting Talentontwikkeling en workshops

In samenwerking met Stichting Talentontwikkeling organiseert ADO Den Haag in de Maatschappij jaarlijks een zaalvoetbalcompetitie voor Voorgezet Onderwijs scholen in de regio Haaglanden. Tijdens deze scholencompetitie wil de organisatie de kinderen bewust maken van respect voor elkaar en anderen. Naast de wedstrijden nemen de teams ook deel aan verschillende workshops. De eerste workshop deed ex-gedetineerde Giovanni Alvares zijn indrukwekkende verhaal en bij de andere workshop gaf Ismael Londt de voordelen aan om een vechtsport te beoefenen. Zelfbeheersing en respect stonden centraal tijdens deze gave kickboks clinic.

Liz Rijsbergen League

Op deze finale dag hadden maar liefst 12 teams de kans om de bekers te winnen. Eerst was het de beurt aan de meidencompetitie. Na twee spannende halve finales troffen de meiden van Hofstad Mavo Havo en het Maris College elkaar in de finale. De eerst genoemde school ging als favoriet de finale in omdat ze het sterke Johan de Witt wisten te verslaan in de halve finales. Deze favorietenrol maakten ze dan ook waar, de finale werd met 1-0 gewonnen!

img 20230412 wa0010 an

Xander Severina League

Hierna was het de beurt aan de Onder-14 teams. In de eerste halve finale wisten Hofstad Mavo Havo en Heldring Business school niet tot scoren te komen. Uiteindelijk wist Hofstad Mavo Havo het beste om te gaan met de spanning en wonnen ze de penaltyserie met 3 tegen 2. In de andere halve finale wist Zuid-West College redelijk gemakkelijk te winnen van Stanislas Praktijk College. Helaas bleek voor hen de finale een halte te ver. Hofstad Mavo Havo pakte wederom de winst met 6-2.

img 20230412 wa0009 an

Tyrese Asante League

De onder-16 teams gingen de finaledag afsluiten. Twee halve finales tussen Hofstad Mavo Havo en Johan de Witt en Maris College tegen Roemer Visscher zorgden voor spanning in de zaal, op het veld èn op de tribunes. De finale tussen Johan de Witt en Roemer Visscher bracht een einde aan de ADO Den Haag VO Voetbal League 2022-2023. Het Onder-16 team van Johan de Witt wist de spannende finale met 3-2 te winnen en prolongeerde hiermee de titel!

ADO Den Haag in de Maatschappij wil graag alle deelnemende scholen, Stichting Talentontwikkeling, de scheidsrechters, het NIVM en de vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun inzet voor de VO Voetbal League!
Ook gaat er een dankwoord uit naar de samenwerking met de Gemeente Den Haag en Sportcampus Zuiderpark, waar de zalen werden gehuurd voor de competitie.
Verder willen we graag onze ambassadeurs Liz Rijsbergen, Tyrese Asante en Xander Severina bedanken voor het verbinden van hun naam aan de verschillende leagues!
We hopen iedereen weer te zien bij een volgende editie van de ADO Den Haag VO Voetbal League 2023-24.