De workshop ‘Met andere ogen’ wordt ingezet voor jongeren in het voortgezet onderwijs. ‘Met andere ogen’ brengt d.m.v. een interactieve virtual reality-beleving mensen met elkaar in gesprek over diversiteit, inclusie en ‘erbij horen’. De VR-beleving vormt het startpunt voor groepsgesprekken onder begeleiding van ervaren gespreksleiders.

Dankzij de gemeente Den Haag kon Critical Mass afgelopen jaar de workshop Met andere ogen uitvoeren in de Haagse regio met enkele partners. ADO Den Haag in de Maatschappij deed ook mee en maakte de link naar de voetbalverenigingen.
Ook was ADO Den Haag betrokken bij de opname van de laatste film over ‘uitsluiting’ door een coach en spelers hiervoor te leveren. De jongeren mochten onlangs het resultaat van de opnames ervaren door de virtual reality film te bekijken en samen te discussiëren over het thema uitsluiting.

Met ander ogen werd door ADO Den Haag in de Maatschappij ingezet in aanvulling op het project De Held. In de ‘coronaperiode’ gaf Met andere ogen meer mogelijkheden om de onderwerpen discriminatie en racisme bespreekbaar te maken onder jongeren.
Voor meer informatie over Met andere ogen: https://www.criticalmass.nl/project/met-andere-ogen/