Nieuws

Afgelopen zondag 26 maart 2023 was er voor de All Stars van de ADO Den Haag VO Voetbal League een speciale dag georganiseerd. De All Stars zijn deelnemers die in de voorgaande weken zijn uitgeroepen tot ‘spe(e)l(st)er van de week’ op basis van voetbalprestaties en gedrag rondom de zaalvoetbalwedstrijden. Als beloning kregen ze de unieke kans om een dag op de Jeugdopleiding van ADO Den Haag mee te draaien met verschillende clinics.

Van videoanalyse tot trainingscircuit

In het Zuiderpark gingen de 18 All Stars, komend van elf verschillende scholen, om half 2 van start in de trainerskamer. De deelnemers zaten hier omgekleed in hun gloednieuwe ADO Den Haag trainingstenue. Het welkomstwoord werd gegeven door Ramon, die wekelijks te vinden is bij de VOVL, en hij gaf vervolgens het woord aan Kees Brouwers, trainer van ADO Den Haag O16.
Kees verzorgde een rondleiding op het complex, zodat de deelnemers een kijkje achter de schermen kregen van wat er naast voetballen, nog meer allemaal bij een Jeugdopleiding gebeurd. Van de videoanalyses tot de iconen in de gang bij de kleedkamers. De VOVL All Stars zaten zelfs nog even in de schoolbanken, want ook dit gebeurt op de Jeugdopleiding. De rondleiding werd afgesloten in de gym, waar de volgende activiteit al klaar lag, een trainingscircuit!

Kees vertelde de deelnemers eerst over bepaalde spiergroepen en oefeningen die nuttig zijn voor een voetballer. Hierna moesten de deelnemers er zelf mee aan de slag. Er werd in duo’s gewerkt aan explosiviteit en stabiliteit. Een ronde van 8 oefeningen werd afgewerkt met ieder 30 seconden om de verschillende spiergroepen aan te pakken. De training is er eentje die door de ADO-jeugdspelers zelf ook regelmatig wordt gedaan. Voor sommige deelnemers was dit toch iets zwaarder dan gedacht. Hierna kregen de deelnemers de welverdiende rust.

Workshop ROC Mondriaan, iedereen heeft haar of zijn talent

Na een korte pauze vertrokken de deelnemers naar de Sportcampus Zuiderpark voor een workshop vanuit ROC Mondriaan. Hier was een les ‘Archery Attack’ voorbereid waarbij de deelnemers begonnen met het oefenen van boogschieten op ‘targets’. Nadat het handelen met een boog er goed in zat konden de maskers erbij gepakt worden, en was het tijd voor een wedstrijd. Na twee ‘battles’ in teams gespeeld te hebben werd het tijd voor ‘The Hunger Games’. Hierbij lagen de bogen en pijlen verspreid door de zaal en werden de All Stars tegelijk losgelaten vanuit het materiaal hok. Het was een strijd om wie er zo lang mogelijk kon overleven. Nadat er twee winnaars overbleven kon er opgeruimd worden en gingen we terug naar De Aftrap.

ADO Den Haag zet in op het ontwikkelen van deelnemers aan de VO Voetbal League. Iedereen heeft haar of zijn eigen talent en kan na het voortgezet onderwijs kiezen voor een volgende opleiding die bij het talent past. ROC Mondriaan biedt verschillende opleidingen aan de spelers en speelsters. De workshop van ROC Mondriaan gaf de veelzijdigheid aan die de afdeling Sport en Bewegen biedt. Maar er zijn bv. ook opleidingen op het gebied van Zorg, Veiligheid, Horeca, ICT, Retail, Techniek, Welzijn en Toerisme & Recreatie. Zie voor meer informatie www.rocmondriaan.nl.

Afsluiting All Star event

Als afsluiting stond er een veldtraining op het programma. Op het veld werd eerst de tijd genomen voor een groepsfoto en daarna was het weer de beurt aan Kees om de training te geven. Na een aantal techniekvormen waarbij op voetenwerk en coördinatie werd gefocust kregen de deelnemers de kans om schoten te lossen op het doel. Het gele tegen de blauwe team, wie als eerst drie keer scoort wint, de ander moet opdrukken. Uiteraard werd er afgesloten met een grote partij. In een partijspel van 9 tegen 9 werden de ruimtes goed benut. In de wedstrijd van twee keer acht minuten werd er door beide partijen flinke inzet getoond. Het werd afgesloten met lovende woorden van de trainer en hiermee kwam het jaarlijkse All Star event voor de spelers en speelsters van de week van de ADO Den Haag VO Voetbal League 2022 tot een eind.

Komende vrijdag 31 maart wordt de VO Voetbal League afgesloten met de finalewedstrijden in Sportcampus Zuiderpark. De wedstrijden worden tussen 16.30 en 21 uur gespeeld.